Productoverzicht

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Badrandkraan

Badrandkraan Loop&Friends

Een badrandkraan is niet alleen een echte blikvanger, maar ook een bonus bij het gebruik. In tegenstelling tot de wandkraan wordt deze direct op de rand van het bad gemonteerd. Met extra's zoals een thermostaat biedt het extra comfort en veiligheid. Met zijn verschillende ontwerpen is hij een discrete en elegante aanvulling op elke stijl. Lees hier meer over de verschillen tussen de verschillende varianten van de badkraan.

Wat zijn de argumenten voor een badrandkraan?

Speciale voordelen van badrandkranen

Een badkraan op de rand van het bad heeft het voordeel dat hij, net als de inbouwdouchekraan, grotendeels verborgen is zonder dat u de muur hoeft te openen. Dus alleen de bediening en de wateruitloop blijven zichtbaar op deze douchekraan op de badkuip. De rest van de kraan verdwijnt in de rand van de badkuip. Dit ontwerp brengt stilistische rust in de badkamer.

Tegelijkertijd is de badkraan eenvoudig en handig in gebruik. Speciale blikvangers zoals de badkuipkraan met een waterval kunnen perfect worden geïmplementeerd met dit type kraan. Zo creëert u ook met deze badkraan een vakkundige blikvanger in de badkamer.

Badrandkraan Collaro
Badrandkraan Collaro

Minder risico op letsel

Badrandkranen hebben als bijkomend voordeel dat ze het risico op verwondingen minimaliseren. Vooral in een badkamer in een kleine ruimte is dit een extra bonus. Zo'n badkraan is ook een goede optie in badkamers die geschikt zijn voor senioren, omdat het de bediening vergemakkelijkt en veiliger maakt. Een hendelbadkraan is heel eenvoudig te bedienen en kan gemakkelijk door kleine handjes worden gebruikt. Dergelijke badrandkranen minimaliseren het risico op letsel door hun eenvoudige bediening, omdat er maar weinig kracht voor nodig is. Bovendien verminderen minder bedieningselementen op deze badrandkraan-badcombinatie het risico op stoten.

Montage achteraf mogelijk

In sommige baden kan een badrandkraan echter niet rechtstreeks worden geïmplementeerd. Met een geschikt montageblok kan zo'n installatie worden gerealiseerd met elke badkuip en ook op een later tijdstip. Met deze retrofit krijgt u je het uiterlijk en de functionaliteit van een badrandkraan, ook al zit hij eigenlijk in de betegelde achterwand aan de rand van het bad.

Badrandkraan Subway

We creëren huizen

Badrandkraan Loop&Friends

De verschillende aansluitingen voor badrandkranen

De badkraan is verkrijgbaar in verschillende looks en afwerkingen voor elke stijl en behoefte. Terwijl de 2-gatskraan ideaal is in een minimalistische badkamer, zorgt de 5-gats badrandkraan voor het gevoel van een luxe hotelervaring in uw eigen badkamer. Het warme en koude water kunnen afzonderlijk worden ingesteld. De set wordt ook aangevuld met een aantrekkelijke handdouche. Met de middelste knop kunt u gemakkelijk schakelen tussen de handdouche en de kraan. De 4-gats badrandkraan biedt al zulke luxe, maar bespaart de extra hendel om te schakelen. Deze bevindt zich meestal bij de waterkraan. Deze kranen zijn ideaal als het belangrijk is om de temperaturen juist te kunnen instellen.

Er zijn verschillende versies van een 3-gats badrandkraan. Hier worden koud en warm water gemengd met behulp van een klassieke menghendel. Overschakelen naar de handdouche gaat weer via een hendel op de kraan. Verschillende looks kunnen worden gebruikt om de stijl van de badkamer te benadrukken met elke variant van de kraan.

Denk goed na over wat u visueel mooi vindt en wat perfect kan worden gebruikt door alle badkamergebruikers. Vooral voor kinderen en oudere mensen kunnen meerdere knoppen moeilijk te hanteren zijn, zoals het geval is bij de 5-gats kraan. Hier kan de 3-gats badrandkraan de betere keuze zijn. Probeer uit hoe u met de verschillende kranen omgaat en kijk welke kraan het beste bij uw wensen past.

Badrandkranen van Villeroy & Boch
Badrandkraan Subway

Badrandkraan kopen

Zorg er bij het samenstellen van uw badkamer eerst voor dat hij past bij uw stijl en uw dagelijkse behoeften. Een badrandkraan is een belangrijke toevoeging die van uw badkamer elke dag een plek van welzijn maakt. Bepaal welke stijl het moet worden en welke hantering voor u comfortabel is. Neem de tijd om het assortiment van Villeroy & Boch te bekijken en te zien wat u overtuigt op het gebied van stijl en functionaliteit.

Door de vele variabelen in een badrandkraan vindt u hier voor elk budget de juiste hoogwaardige toevoeging. Met de aankoop van een van onze complete sets kunt u genieten van zowel de perfect op elkaar afgestemde functionaliteit als de harmonieuze uitstraling van de badrandkraan. Geniet van de discrete charme van een badrandkraan en koop het juiste model voor uw nieuwe spa-oase.