Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

Bathroom Poetry

Oliver Schweizer ontmoet Legato

"Design is voor mij de verbinding van het alledaagse met het esthetische."

— Oliver Schweizer

Producten zodanig ontwerpen dat de gebruiker er zich prettig bij voelt – volgens dit designcredo ontwikkelt productdesigner Oliver Schweizer uit Stuttgart al meer dan 20 jaar hoogwaardige badkamercollecties voor Villeroy & Boch.

Zijn badkamerontwerpen zijn in hoge mate geïnspireerd door het Scandinavische design. Met heldere, rechtlijnige vormen, royale meubels en doelgerichte toepassing van licht creëert hij een rustige, tijdloze badkamerarchitectuur met een optimale functionaliteit.

Hierbij maakt hij telkens weer gebruik van vormaspecten en technologieën van andere branches om verrassend nieuwe oplossing voor de badkamer te ontwikkelen. Zijn designstudio Schweizer Design Consulting is actief voor bekende bedrijven uit sectoren zoals auto-industrie, kantoor, huishouden, gezondheid, lifestyle en sport. Oliver Schweizer is veelvuldig bekroond met internationale prijzen,  recent nog met de Red Dot Design Award 2016 voor Villeroy & Boch collectie Legato.

Ontdek de persoonlijke visie van Oliver Schweizer over stijl en design in de badkamer:

Film bekijken

"Villeroy & Boch staat voor een zeer hoge designkwaliteit.
In een badkamer van Villeroy & Boch voel je je gewoon echt thuis."

— Oliver Schweizer

Het dagelijkse leven vormt de inspiratiebron van Oliver Schweizer. Op reis of thuis, op het werk, op beurzen of in boeken; hij pikt overal interessante details op en ontwikkelt op basis hiervan nieuwe ideeën voor zijn ontwerpen. Bij het badkamer- en meubeldesign richt hij zich vooral op de Scandinavische stijl die wordt gekenmerkt door de heldere, tijdloze vormtaal.

Oliver Schweizers design-inspiratie

"Inspiratie haal ik uit alles wat het leven te bieden heeft."

— Oliver Schweizer

De doelgerichte toepassing van licht is voor Oliver Schweizer een belangrijk aspect bij de badkamerinrichting. De verlichting moet de ruimte niet alleen goed uitlichten, maar tevens voor een ontspannen sfeer zorgen. Hierin slaagt de designer met lichtbronnen die op basis van het moment van de dag kunnen worden ingesteld: 's morgens licht en 's avonds gedimd.

LEGATO

Dag en nacht uniek

Puristisch en tijdloos modern: de badkamercollectie Legato van Oliver Schweizer. Het strakke keramiek vormt een fraaie eenheid met het uitgesproken design van het succesvolle meubelprogramma. En dat dag en nacht, want dankzij optionele LED-verlichting lijken de wastafel en het wastafelblad boven de onderkast te zweven.


Bathroom Poetry – bekijk nu de andere afleveringen

Chris Hegeman ontmoet Subway 2.0 & Just Silence

Helder, puristisch en bijzonder comfortabel – de designtaal van Chris Hegeman komt tot uitdrukking in Subway 2.0 en Just Silence. Waarom onze designer bijzondere waarde aan details hecht?


Lees meer

Gesa Hansen ontmoet Artis

Gesa Hansen zorgt met levendige kleuren voor een optimale individualiteit bij de klassiek elegante Artis wastafels. Wat inspireerde de ontwerpster bij haar spannende nieuwe kleurconcept voor Villeroy & Boch?

Lees meer