Douchevloeren van Villeroy & Boch

Douchesystemen van de expert voor de perfecte douche-ervaring

Douchevloeren voor perfecte wellness-momenten

Begin 's morgens aan uw wellness-programma met een vleugje luxe dankzij de douchevloeren van uitstekende kwaliteit en met een prachtig uiterlijk. Fraaie douchevloeren bepalen naast wastafel, bad en badmeubels een belangrijk gedeelte van de look van uw badkamer. Natuurlijke materialen in verfijnde vormen en decors die u momenten van rust en ontspanning bieden, of een heldere vormtaal die de badkamer tot de essentie reduceert en overtuigt dankzij comfortabel purisme: met de prachtige douchevloeren van Villeroy & Boch kunt u uw badkamer naar uw persoonlijke wensen ontwerpen en omtoveren tot een plek die aan uw persoonlijke ideeën op het gebied van functionaliteit en luxe voldoet. Bovendien gaat er achter het hoogwaardige uiterlijk van de douchesystemen een uitmuntende kwaliteit schuil.


Douches – net zo individueel als uw douchevoorkeuren

De vorm

Vierkant, rechthoek of kwartrond: De vorm van de douchevloer is niet alleen belangrijk vanuit esthetisch oogpunt, maar ook een doorslaggevende factor voor het badkamerontwerp.

Vierkante douchevloeren

De vierkante douchevloer – vooral in het formaat 80 x 80 of 90 x 90 centimeter – is een klassieker en is daarom vaak de eerste keuze voor het vervangen van een bestaande douche. Bovendien is de klassieke douchevloer in vele verschillende maten verkrijgbaar. Dankzij het compacte ontwerp past hij in vrijwel elke badkamer. Hij biedt veel vrijheid bij de badkamerinrichting dankzij de flexibele plaatsing. Vierkante douchevloeren zijn als wand- en als hoekoplossing verkrijgbaar. Bovendien kunnen de afvoergarnituren bij vierkante vormen flexibel worden geplaatst door ze te draaien.

Rechthoekige douchevloeren

De rechthoekige douchevloer oogt moderner in vergelijking met de vierkante tegenhanger. Bovendien zorgt de extra lengte bij rechthoekige varianten voor extra ruimte voor uw douche-ervaring, terwijl de badkamer tegelijkertijd ruimer lijkt. Vloeren in de vorm van een rechthoek zijn geschikt voor wand- en hoekmontage en zijn ideaal voor smalle badkamers. Ook wanneer u een bad wilt vervangen door een douche, is de rechthoekige oplossing zeer geschikt.

Kwartronde douchevloeren

Een kwartronde douche heeft een ongebruikelijke vorm door zijn afgeronde hoek en vormt een stijlvolle blikvanger in de badkamer. Het opvallende ontwerp zorgt ervoor dat het anders vrij rechtlijnige badkamerontwerp wat losser wordt. Bovendien is de kwartronde variant een plaatsbesparend ruimtewonder en overtuigt hij in kleine badkamers als elegante hoekoplossing.


De maat

Voel u helemaal thuis onder de douche en kies uw douchevloer in de gewenste maat voor een perfecte wellness-ervaring. Grote douchevloeren zijn helemaal de trend. Daarom vindt u in ons programma naast standaardafmetingen ook vierkante modellen van 180 x 100 centimeter en rechthoekige douchevloeren van 120 x 120 centimeter. Daarnaast bieden we ook speciale maten en op maat gemaakte badkameroplossingen: zo kunnen douchevloeren in collecties zoals Subway Infinity en Squaro Subway op maat worden gemaakt om de douche op de millimeter nauwkeurig in uw badkamer te plaatsen.


De diepte van de douchevloer

Diepe douchebak of gelijk met de vloer: douchevloeren van Villeroy & Boch bieden u dankzij de verschillende inbouwtypen maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van uw persoonlijke droombadkamer.

Extra vlak dankzij vlakke inbouw

Een vlak ingebouwde douchevloer wordt direct in de badkamervloer geplaatst, zodat de douche en de rest van de badkamer naadloos in elkaar overvloeien en er een open ruimte-effect wordt gecreëerd. Ultravlak voldoet niet alleen aan de actuele badkamertrend, maar biedt ook belangrijke voordelen op het gebied van toegankelijkheid. Het in- en uitstappen bij vlakke douchevloeren is bijvoorbeeld bijzonder eenvoudig – de supervlakke variant zorgt voor een praktische inloopdouche.

Opliggende plaatsing

De opliggende douchebak wordt gekenmerkt door een 2 tot 4 centimeter hoge rand, die voor een duidelijk zichtbare afbakening van het functionele gebied zorgt en ondanks de kleine onderbouw een gemakkelijke toegang mogelijk maakt. Bovendien kan het water bij diepe douchebakken niet zo snel overlopen.

Op een voet

Bij dit type inbouw bevindt de douchebak zich op een voet – de douche onderscheidt zich optisch en functioneel van de rest van de badkamer. Dankzij de optionele integratie van de doucheafvoer in de voet kan deze eenvoudig in elke badkamer worden geïnstalleerd, zelfs in badkamers met een geringe vloerhoogte. De voet van de douchebak kan tevens individueel worden vormgegeven, zodat u deze aan de rest van de badkamerstijl kunt aanpassen.

Douchevloeren van acryl

Sanitair-acryl onderscheidt zich als lichtgewicht kunststof vooral door de eenvoudige vervormbaarheid. Het voelt aangenaam warm en bijna zacht aan de huid voor relax-momenten en pure ontspanning. De oppervlakken zijn glad en toch slipvast, zodat u veilig staat op een douchevloer van acryl. Bovendien is het materiaal onbreekbaar, kan het zelfs worden gerepareerd en overtuigt het door de eenvoudige reiniging. Eigenschappen die acryl het ideale materiaal maken voor een moderne badkamerinrichting.

Douchevloeren van Quaryl®

Quaryl® is een unieke materiaal-innovatie van Villeroy & Boch, waarbij de beste eigenschappen van sanitair-acryl en natuurlijk kwarts worden gecombineerd. Bij de Quaryl® douchevloeren worden robuuste oppervlakken en duurzame kwaliteit gecombineerd met een krachtige vormtaal. Bovendien heeft het materiaal een aangenaam gevoel en biedt het hiermee de beste omstandigheden voor ontspannen wellness-momenten in uw eigen droombadkamer.

Stijl

De fraaie douchevloeren van Villeroy & Boch zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren- en decorvarianten, zodat u uw droombadkamer geheel naar uw wensen en ideeën kunt vormgeven.

Designer-decor

Een andere manier om uw individualiteit in uw persoonlijke wellness-oase tot uitdrukking te brengen, is ViPrint. U kunt ervan profiteren in onze collecties Subway Infinity. De innovatieve druktechniek brengt onze populairste tegeldecors naar uw douchevloer – hierdoor wordt uw douche een echt designer-model dat u tal van opties voor het ontwerpen van uw badkamer biedt.