Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

ViClean productfamilie

De innovatieve douchetoiletten van Villeroy & Boch

Douche wc's: extra comfort in de badkamer

Ervaar met een douche wceen compleet nieuw gevoel van zuiverheid en frisheid bij het gebruik van het toilet. Douche wc's combineren conventionele wc's met een douchefunctie en voldoen op deze manier aan de hoogste hygiëne-eisen voor reiniging van de schaamstreek. Een warme, zachte waterstraal zorgt voor de reiniging en u hoeft zich alleen nog maar af te drogen. Zo geniet u van een weldadige zuiverheid. Douche wc's van Villeroy & Boch bieden de gebruiker een hele reeks voordelen. Slimme functies en gebruiksgemak bieden u een maximaal comfort in de badkamer dat u al snel niet meer wilt missen. De praktische bidet-functie is rechtstreeks in het keramiek geïntegreerd, zodat het toilet van buitenaf niet als dusdanig is te herkennen. Dankzij de gereduceerde vormgeving past het sanitairkeramiek elegant in elke inrichtingsstijl. ViClean – dat zijn de innovatieve douche wc's van Villeroy & Boch die ook bij u thuis voor luxe comfort-ervaringen zorgen.


Douche wc – de moderne manier om de schaamstreek te reinigen

douche wc'szijn de moderne variant van het toilet. Ze combineren het conventionele keramische bekken met een bidet. Bidets behoren in Japan en Zuid-Europa al tot de standaard voor de reiniging van de schaamstreek en worden ook hier steeds populairder. In de innovatieve douchetoiletten is de bidet-functie een integraal onderdeel van het geheel. Na gebruik van het toilet wordt er een waterstraal geactiveerd die de schaamstreek voorzichtig en grondig reinigt. Bij uitvoering met een föhn met warme lucht wordt het gereinigde lichaamsdeel vervolgens behoedzaam gedroogd.

Eenvoudige werking met maximaal gebruiksgemak

De douche wc'svan Villeroy & Boch staan voor optimaal comfort in de badkamer. De ultramoderne toiletten bieden, naast de zitvlakdouche, vele voorzieningen waarvan u bij elk toiletbezoek profiteert. Het gebruik is hetzelfde als bij conventioneel sanitair: na het doorspoelen kunt u de douchefunctie activeren die door een verbinding met de spoelbak op de watertoevoer is aangesloten. U kunt het slimme sanitair heel eenvoudig bedienen via een intuïtieve afstandsbediening of een app op uw smartphone. 

Met een druk op de knop komt er een sproeier naar buiten die de schaamstreek met vers, helder water schoonmaakt. Temperatuur, druk en de positie van de sproeier kunnen aan uw individuele voorkeuren worden aangepast. Tevens hebt u de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen vast te leggen via de app of afstandsbediening, zodat de waterstraal voor de individuele behoeften van elke gebruiker kan worden geoptimaliseerd. De douchestraal reinigt de schaamstreek niet alleen grondig, maar stimuleert ook de bloedsomloop door een zacht massage-effect.

Naast een zitvlakdouche bieden de doordachte douche wc's een ladydouche, afgestemd op de behoeften van de vrouwelijke schaamstreek, die een zachte reiniging mogelijk maakt. Tot slot hoeft u zich alleen nog met een zachte handdoek of papier af te drogen. Om aan de hoogste hygiëne-eisen te voldoen, reinigt de douchesproeier zichzelf automatisch voor en na elk gebruik.


Voordelen door innovatie

Deze innovatieve manier van hygiëne biedt tal van voordelen zonder dat u uw gewoonten hoeft te veranderen. De moderne hygiëne-toiletten werken immers in principe als een conventioneel toilet.

Water voor reiniging: het gezondheidsaspect

Fris water is het summum van zuiverheid. Of het nu gaat om douchen, baden of tandenpoetsen: water is onmisbaar voor de lichaamsverzorging. De nieuwe douche wc's maken gebruik van water voor de verzorging van de schaamstreek. Water reinigt de schaamstreek veel grondiger en effectiever dan toiletpapier. Op deze manier zorgt dit innovatieve toilet voor een schoon en fris gevoel dat de hele dag aanhoudt. Bovendien kan toiletpapier irritatie, jeuk en zelfs ontsteking van de gevoelige huid veroorzaken. De bidetfunctie verwijdert daarentegen op een bijzonder effectieve en zachte manier allerlei soort bacteriën en kiemen van de gevoelige lichaamsdelen. Zuiver water zonder toevoegingen is bovendien ook heel goed voor mensen met allergieën. Zo bieden douche wc's een enorm gezondheidsvoordeel.

Milieubescherming

Door toiletten met zitvlak- en ladydouche kan het verbruik van toiletpapier drastisch worden verminderd.
Bij de uitvoering met föhn met warme lucht is het zelfs helemaal overbodig, zodat douche-wc's zich ook in ecologisch oogpunt kunnen onderscheiden. Want alleen al in Duitsland komt jaarlijks ongeveer twee miljard kilometer toiletpapier in de riolering terecht.

Ruimte

In tegenstelling tot een badkameroplossing met conventioneel toilet en een extra bidet, bewijzen douche-wc's zich als ruimtebesparend omdat ze beide producten combineren.
U hebt dus niet eens extra ruimte nodig voor het extra comfort in uw badkamer.

Toegankelijkheid

Mensen die beperkt zijn in hun mobilitei en dus moeite hebben met het gebruik van het toilet en de bijbehorende hygiëne, profiteren van de comfortabele werking van het douche-wc. Dankzij de reinigende waterstraal zijn ze niet langer afhankelijk van hulp van anderen en krijgen ze een stukje levenskwaliteit terug. Deze vorm van hygiëne draagt dus bij aan de ondersteuning van toegankelijkheid.


De inbouw van het douche-wc

Voor het installeren van een wc met douchefunctie in uw badkamer hebt u alleen een stroomaansluiting in de buurt nodig voor comfortabele functies zoals een verwarmde comfortstraal en zitverwarming. Tevens moet het hygiëne-toilet op de waterleiding worden aangesloten.

Douche-wc's zijn echter niet alleen een innovatieve badkameroplossing wanneer u een renovatie of nieuwbouw plant. Naast het complete systeem is het ook mogelijk om de comfortabele extra functies achteraf te monteren op bestaande keramische bekkens. Nadat u het bidet-toilet op het water en de elektriciteit hebt aangesloten, kunt u met uw bestaande sanitair genieten van de nieuwe toegevoegde hygiëne. Zo kunt u ook in een huurwoning van deze luxe genieten.


De douche-wc's van Villeroy & Boch

De douche wc's van Villeroy & Boch zijn dankzij DirectFlush allemaal zonder spoelrand uitgevoerd, zodat er een bijzonder grondige spoeling wordt gegarandeerd. Bovendien kunnen toiletten zonder spoelrand beter worden schoongemaakt, zodat de hoogste hygiënestandaarden worden nageleefd. De CeramicPlus-veredeling vereenvoudigt de reiniging verder en heeft bovendien een antibacteriële werking. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen zoals Quaryl en Duroplast zijn de wc's met douchefunctie ook gemakkelijk bestand tegen de belastingen van het dagelijkse gebruik. Naast de hoogste eisen op het gebied van comfort en hygiëne voldoen de douche-wc's van Villeroy & Boch ook aan de eisen ten aanzien van het uiterlijk. ViClean beschikt over een revolutionair design waarbij de comfortfuncties niet in de toiletzitting, maar rechtstreeks in het keramiek zijn geplaatst. Ontdek de verschillende uitvoeringen van de badkamer-revolutie en geniet van grondige zuiverheid en een langdurig gevoel van frisheid.

ViClean-I 100

ViClean-I 100 biedt u de individueel instelbare HarmonicWave douchestraal in een elegant modern design. Dankzij QuickRelease kan de toiletzitting bijzonder eenvoudig worden verwijderd voor het schoonmaken.

ViClean-L

ViClean-L maakt indruk door de natuurlijke look. De hoogwaardige sproeier van roestvrij staal biedt bovendien een pulserende massagestraal die u naar wens kunt instellen. Naast de innovatieve hygiëne-functies biedt deze uitvoering met geïntegreerde zitverwarming en nachtverlichting u meer comfort.

ViClean-U+

Ons premiummodel ViClean-U+ beschikt zelfs over een föhn met warme lucht voor het drogen na de douchereiniging. Dankzij de automatische sluitfunctie opent en sluit het toiletdeksel bovendien vanzelf. Bovendien wordt er bij gebruik van het sanitairkeramiek een geurafzuiging ingeschakeld, zodat er geen onaangename geurtjes in de badkamer kunnen ontstaan. Met dit luxueuze sanitairkeramiek blijven er dus geen comfortwensen meer over.

Douchetoilet
Douche-wc's