Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door Ilka Bebek en Bastian Bahl uit Lehrte.

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

  • Ilka Bebek (43), Bastian Bahl (37)
  • Dochter Gina-Sophie (14)
  • Eén hond, één kat, twee konijnen

Testbericht 6: We voelen ons fantastisch met de Hygiëne Kampioen!

Ilka Bebek

Het is nu alweer een paar weken geleden dat de nieuwe Hygiëne Kampioen in onze badkamer werd geplaatst. Behalve dat hij praktisch is en er prachtig en zeer solide uitziet, is mij vooral dit opgevallen: we voelen ons beter, omdat we weten dat alles veel schoner is dan vroeger. Dit is te zien en te voelen. Bij het schoonmaken of gewoon wanneer we het toilet gebruiken, we voelen ons beter! En daar ben ik erg blij om. Natuurlijk beveel ik het toilet bij iedereen aan, vanwege de Quick Release-functie en antibacteriële toplaag, maar natuurlijk ook omdat het schoonmaken sneller en gemakkelijker gaat. Maar mijn belangrijkste argument is dat het toilet ons gewoon een goed, hygiënisch gevoel geeft.

Ik denk dat dit ook het moment is om Villeroy & Boch te bedanken voor hun goede zorgen. Van de installatie tot nu toe is alles perfect gelopen – vriendelijk, professioneel, altijd behulpzaam, super gewoon! Dank jullie wel.

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

Testbericht 5: Ook ons bezoek vindt de Hygiëne Kampioen fantastisch!

Ilka Bebek

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

We zijn bijna klaar met het testen van de Hygiëne Kampioen. Daarom heb ik mijn schoonmoeder uitgenodigd om ons nieuwe, hygiënische toilet nog eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. Een grote reden tot blijdschap is het feit dat het schoonmaken van de wc veel sneller en gemakkelijker is. Zoals ik al in mijn vorige bericht schreef, ben ik een groot fan van de Quick Release-functie. Die bespaart al heel veel tijd en moeite. Daarnaast hoef ik veel minder vaak te poetsen, omdat er amper iets in het toilet achterblijft.

Ook mijn schoonmoeder was erg onder de indruk en even blij als ik. Ze vindt het toilet echt fantastisch, en had het liefste ook zo eentje laten plaatsen. En zo reageerden meer vrienden en familieleden. Men was erg enthousiast over de Quick Release-functie en ook de open spoelrand. De meesten hadden nog nooit zo'n toilet gezien, maar realiseerden zich direct wat voor voordelen hij heeft.

Ik kan ook echt zeggen: niet alleen ben ik erg blij met mijn nieuwe toilet, ook het bezoek is gek op de Hygiëne Kampioen. Op de Hygiëne Kampioen - proost!


Testbericht 4: Minder vuil en bacteriën

Ilka Bebek

Sinds we de Hygiëne Kampioen hebben, merk ik dat het keramiek veel minder vuil is. Al aan de waterdruppels in de pot kun je zien dat de keramische toplaag net wat anders is – gladder en vuilafstotend. Deze nieuwe toplaag heet CeramicPlus en ik heb hem nu eens goed getest.

Vloeistof hecht zich niet

Villeroy & Boch gaf ons hiervoor een blauwe testvloeistof. Door de kleur van de vloeistof kun je direct zien hoe deze wegstroomt in de pot. Het was indrukwekkend! Zonder door de spoelen stroomde de vloeistof direct richting de afvoer. Op de video is dat goed te zien. De vloeistof glijdt zo van het keramiek en blijft nergens plakken. Zoiets had ik nog nooit gezien!

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl
Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

Een veilig gevoel

Daarnaast heeft de Hygiëne Kampioen een antibacteriële toplaag. Dat is niet zo spectaculair aan te tonen, maar is wel getest door diverse onafhankelijke instituten. En dat geeft gewoon een veilig en fijn gevoel. Ik denk dat de Hygiëne Kampioen juist hierom voor gezinnen met kleine kinderen een goede keuze is. Je hoeft je veel minder zorgen te maken. Door de open spoelrand zie je dat alles schoon is, en dankzij de AntiBac-laag weet je het nog een keer extra zeker. Je kunt gewoon de spoelrand snel met een doekje schoonvegen – en dat zou ik bij mijn oude toilet zeker nooit hebben gedurfd! Bij de Hygiëne Kampioen is dat echter geen probleem.


Testbericht 3: Mijn favoriete functie - Quick Release!

Ilka Bebek

In mijn tweede verslag heb ik het al aangekondigd – deze keer iets over de Quick Release-functie van onze nieuwe Subway 2.0-wc. Ik moet toegeven, ik had niet gedacht dat ik er zo van onder de indruk zou zijn. Bij ons oude toilet – een normaal toilet met gesloten spoelrand en niet-afneembaar deksel – had ik twee problemen bij het schoonmaken: het eerste was het vuil onder de spoelrand, en het tweede dat je zo lastig rondom de bril schoon kon maken. Eerst de deksel omhoog, en van de ene kant de scharnieren schoonmaken, dan de deksel weer dicht en van de andere kant nog een keer. En meestal dan twee keer om alles goed schoon te krijgen. Erg onpraktisch en tijdrovend.

Nu gaat het veel gemakkelijker. Om onder de bril te reinigen haal ik eenvoudig de bril los. Je hoeft alleen maar de zitting met deksel onder een hoek van 45 graden vast te houden en omhoog te trekken: klaar! Geen knopjes om in te drukken, alleen trekken. Je hebt dan een vlak oppervlak dat snel te reinigen is. Bij het terugplaatsen is het even mikken, maar dan zit alles zo weer op zijn plek. Niks geen gewiebel! Ik geloof dat dit naast de open spoelrand me echt de meeste tijd en moeite bespaart.

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

Testbericht 2: Echt gemakkelijk schoon te maken!

Ilka Bebek

Onze nieuwe Hygiëne Kampioen is echt veel sneller schoon. We hebben onze nieuwe wc nu een paar weken en hebben al heel duidelijk twee dingen kunnen concluderen: ten eerste hoeven we veel minder te poetsen, omdat het heel lang duurt voordat zich iets aan het oppervlak hecht, wat zeker te danken is aan de CeramicPlus-toplaag! En ten tweede gaat het schoonmaken een stuk sneller. Na twee minuten is alles heerlijk schoon - ik heb het zelfs getimed, anders zou ik het zelf niet hebben geloofd.

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl
Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl

Voor mij is het vooral de open spoelrand die het schoonmaken vereenvoudigt en echt veel aangenamer maakt. Je haalt er gewoon een doekje overheen. Ook is het geen probleem om langs de spoelrand te reinigen, want je weet dat er geen viezigheid onder verborgen zit. Hierdoor is het schoonmaken van de wc niet meer zo'n vervelend klusje. Dat in tegenstelling met onze oude wc. Ik denk dat iedereen wel weet dat het erg onaangenaam is als je een doekje onder de rand van het toilet door haalt. Daar heb je toch echt een toiletborstel voor nodig; en zelfs dan is het nog niet schoon. Zelfs als je alles van tevoren grondig hebt ingeweekt met reiniger. Ook dat hoef ik nu niet meer te doen. Ik denk dat ik op de lange termijn behoorlijk wat ga besparen op schoonmaakmiddelen!

Het tweede fijne, wat ook het schoonmaken een stuk gemakkelijker maakt, is de Quick Release-functie van de zitting; maar daarover in het volgende verslag meer.


Testbericht 1: Net geïnstalleerd en nu al de eerste test 23-1-2015

Ilka Bebek

Ons nieuwe hygiëne kampioen-toilet was nog maar net geïnstalleerd of hij werd al zwaar op de proef gesteld. Mijn dochter kreeg een paar vriendinnen op bezoek, van wie er eentje direct naar het nieuwe toilet liep. Ik was net even naar de supermarkt, en toen ik terugkwam, was ik direct al erg blij met onze nieuwe hygiëne kampioen. Ik wil helemaal niet weten wat er allemaal wel niet in ons oude toilet was blijven hangen. De toiletborstel bleek de vriendin niet bekend voor te komen, zodat ik iets later het toilet voor het eerst na het installeren moest schoonmaken. En ik moet zeggen, dat ging heel eenvoudig en supersnel. En dat niet alleen. Ook het vuil achter op de bril was gemakkelijk te verwijderen. Een beetje schoonmaakmiddel, een doekje, even vegen en alles was schoon.

Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl, Video Soft Closing
Hygiëne kampioen, Familie Bebek/Bahl
De hygiëne kampioen: een echte eyecatcher!

Het nieuwe toilet heeft de eerste test glansrijk doorstaan en ik ben helemaal tevreden. De eerste indruk was al erg goed. Direct na het plaatsen dacht ik: dat ziet er wel erg chic uit. Een echte eyecatcher. De installatie verliep fantastisch, de installateur was zo maar klaar. En wat ik daar nog even over wil zeggen: hij heeft alles schoon en netjes achtergelaten, echt geweldig!

Na de eerste test ben ik ervan overtuigd dat het toilet gemakkelijk schoon te houden is en ik veel minder tijd nodig heb voor het schoonmaken. Ik ben benieuwd wat maken de komende testweken gaan brengen.