Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Van Max Brinks uit Maarn.

Hygiëne kampioen, Max Brinks

  • Max, 28 jaar

Testverslag 6: De Hygiëne Kampioen is een kwalitatief prima toilet

Max Brinks

Na een goede maand de hygiene kampioen te hebben getest en de toilet zo’n beetje alles heeft meegemaakt wat er als toilet maar valt meetemaken, is ons oordeel duidelijk: een kwalitatief goede toilet. Het toilet laat zich makkelijker reinigen dankzij de technieken als CeramicPlus en de AntiBac-toplaag.

Het design past erg goed bij de rest van de badkamer. Ik zou het zo aan andere kunnen aanbevelen. Handigheidjes zoals de wc bril die je los kan halen bevorderd ook het schoonmaken. Ook dat is een Unique Sellingpoint.

Het testen van de wc was op diverse momenten erg leuk om te doen. Zeker de vloeistoftest was verbazingwekkend. Alleen al om zo’n test te kunnen doen is gaaf.

Als verbeterpunten zou ik aanbevelen de wateraanvoerpijp op maat erbij te leveren. Ideaal voor bij de montage en scheelt een hoop paswerk.


Testverslag 5: Mijn familie overweegt eenzelfde wc aan te schaffen

Max Brinks

Hygiëne kampioen, Max Brinks
Hygiëne kampioen, Max Brinks

Mijn familie en vrienden die bij mij over de vloer kwamen waren onder de indruk van de hygiëne kampioen. „De spoelrand ziet er anders uit dan bij mijn toilet“ en „de bril daalt zacht en mooi rustig“, of „nooit meer per ongeluk een harde dreun van een vallende bril” waren zo maar een aantal quotes die ik kon noteren.

Het design speelt ook merkbaar mee. “Looks are half the price” natuurlijk. Verbaasd waren zij dan ook dat de wc bril er zo makkelijk af kon. Het is handig bij het reinigen maar er bestaat toch wel onzekerheid of dat wel lang heel blijft.

Mijn eigen familie overweegt eenzelfde of soortgelijke wc aan te schaffen zodra zij een nieuw huis bouwen. Uiteraard is dan de prijs en het design een belangrijk aandachtspunt. Comfort in de zin van langzaam sluitende bril geeft hier duidelijk extra bonuspunten!


Testverslag 4: Echt opmerkelijk: er lijkt niets aan de oppervlakte te hechten!

Max Brinks

Vandaag heb ik de functionaliteit getest en de nieuwe hygiëne kampioen vergeleken met mijn vorige toilet de „architectura“(ook van Villeroy & Boch). Echt opmerkelijk is dat de testvloeistof bij de hygiëne kampioen er zeer makkelijk afspoelt en totaal niet aan de oppervlakte lijkt te hechten. Dit, ondanks dat ik deze als test geruime tijd niet gereinigd had. Deze toilet hoef je bij normaal gebruik echt minder vaak grondig schoon te maken! Bij de architectura was duidelijk te zien dat de testvloeistof langzamer van het keramiek afspoelde. Het kwam er uiteindelijk wel vanaf maar de testvloeistof liet lichte strepen achter. Bij het doorspoelen spoelde wel alles weg bij beide toiletten.

Hygiëne kampioen, Max Brinks, video fluid test old WC
Hygiëne kampioen, Max Brinks, video fluid test hygiëne kampioen
Hygiëne kampioen, Max Brinks, video Quick Release

De zitting van de hygiëne kampioen is eenvoudig te verwijderen. Je houdt het ongeveer op 45 graden en kan het zo loshalen. Voordat je het er weer terugzet,  is het wel even voelen en kijken waar de gaten zitten. Maar uiteindelijk klikt het er zo weer op als gepland.

Hygiëne kampioen, Max Brinks, video DirectFlush

Het schoonmaken van het toilet wordt mede door de quick release een stuk gemakkelijker. Vooral waar normaal de toiletzitting is. De Direct-flush techniek spoelt de hygiene kampioen grondig schoon. Het spettert niet over de rand en spoelt de wc rondom netjes.


Testverslag 3: Nieuwe toilet – Nieuwe schoonmaakmanieren

Max Brinks

Ik heb vandaag de hygiëne kampioen met mijn tweede wc (de Architectura van Villeroy & Boch) vergeleken. Beide wc’s heb ik gecontroleerd met de borstel en geen van beide geven zichtbaar vuil af. De borstel volgt beide toiletten niet goed in de rondingen. Ook met het afnemen met stoffen handschoenen heb ik geen verschil kunnen constateren. Beide waren zeer schoon en kom ik geen vuil tegen.

Het doorspoelen gebeurd ook bij beide toiletten grondig, precies zoals het bedoeld is. Het schoonmaken gaat naar mijn mening ook gemakkelijk. Even de wc borstel erdoor borstelen met wat wc-eend reiniger, even laten inweken en spoelen maar. Ondanks dat men in de regel alleen even een doekje eroverheen moet halen, gebruik ik hier gewoon wc-eend voor de frisse geur omdat ik dat gewend ben.

Hygiëne kampioen, Max Brinks
Hygiëne kampioen, Max Brinks
Hygiëne kampioen, Max Brinks

De snelheid van het schoonmaken is bij beide toiletten nagenoeg gelijk. Het toilet wens ik standaard schoon te hebben. Borstelen met de wc borstel is een handigheidje die mij weinig tijd kost.Bij de oude toilet blijft onder de spoeluitgang soms een ‘roze’achtige streep waarneembaar van het water. Wat ook lastig te reinigen is, is onderin het toilet bij de waterrand en onderin bij een grote ontlasting.Ik gebruik bij het schoonmaken verder geen speciale middelen, tenzij je de wc-eend noemt voor het reinigen van een toilet. Deze gebruik ik ook voor de hygiene kampioen speciaal voor de frisse geur.


Testverslag 2: Goede reiniging staat bij mij op de eerste plaats

Max Brinks

Hygiëne kampioen, Max Brinks

Mijn gevoel voor hygiëne omtrent het nieuwe toilet is onveranderd. Mijn vorige toilet was ook van Villeroy & Boch en voelt daardoor waarschijnlijk hetzelfde aan.

Bij mij is het gebruikelijk dat het toilet op orde behoort te zijn. Als ik het zelf gebruik, vind ik het ook prettig dat deze al schoon is. Ik maak daarbij geen onderscheid in de regelmaat hoe vaak ik het toilet reinig. Gasten kunnen onverwachts langskomen zonder dat ik daar een vervelend gevoel bij krijg als zij gebruik moeten maken van het toilet.

Gelukkig hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Net zoals mijn oude toilet wordt de hygiëne kampioen dagelijks gebruikt. Onaangename geuren die ontstaan doordat het niet gebruikt wordt zijn er niet.
De regelmaat van het schoonmaken en gebruik van schoonmiddelen is eigenlijk hetzelfde gebleven. Uiteraard is het wel belangrijk voor het milieu maar daarom gebruik ik deze middelen ook niet dagelijks voor het reinigen van het toilet.
Het toilet is gebruiksvriendelijk in reiniging en wordt ook niet gauw vuil. Hoewel men niet vaak de onderste rand grondig zal reinigen doordat dit buiten het zicht is, is de randloze rand bij de hygiëne kampioen een aanwinst op reinigingsgebied!


Testverslag 1: Villeroy&Boch voldoet aan alle verwachtingen

Max Brinks

Het nieuwe toilet oogt glad en onderhoudsvriendelijk af te nemen. De softclose zitting is als vertrouwd. Niet meer per ongeluk de bril met een klap laten vallen. Verder is er een andere rand waardoor de spoeling van het water anders is dan normaal. Bijzonder! De hygiëne kampioen past naar mijn mening binnen de huidige inrichting van de badkamer. Het egale en tijdloze design past als één geheel in de pas gerenoveerde badkamer.

Ik ben benieuwd naar hoe het toilet zich zal laten reinigen en hoelang deze “vuilvrij” blijft. Het oogt en voelt in eerste instantie solide en stevig.  Ook voelt het glad en zacht aan. Het toilet zit zoals ik gewend ben van Villeroy & Boch. Niet het gevoel hebben dat je door de zitting heen zakt maar gewoon als een normale zitting.

Hygiëne kampioen, Max Brinks

Door omstandigheden was het niet mogelijk dat ik thuis kon zijn tijdens voor de installatie. De monteur van Villeroy & Boch was zo vriendelijk en flexibel het toilet bij mijn ouderlijk huis af te leveren zodat ik deze mee naar huis kon nemen. Daar heb ik het toilet zelf vrij eenvoudig kunnen installeren.