Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Van familie Maatman uit Raalte

Hygiëne kampioen, familie Maatman

  • Bertus en Ria 60+

Testverslag 1: Een dikke tien voor de Hygiëne Kampioen!

Bertus Maatman

Toen de familie Maatman uit Raalte de vraag kreegof zijde HygiëneKampioen wilden  testen waren ze eerst een beetje sceptisch. Een nieuw toilet, waarom eigenlijk? De oude deed het immers nog prima, al kostte het schoonmaken misschien wel wat extra moeite en tijd. Toch wist hun installateur en goede vriend uit de buurt hen te overtuigen. Lees het dagboek van Ria Maatmanen kom meer te weten over haar ervaringen met de Hygiëne Kampioen van Villeroy & Boch.

Een mooi geheel

Begin maart was het zover: de installatie van de Hygiëne Kampioen in ons toilet op de begane grond. Van de installateur begreep ik dat dit toilet een nieuw model is van Villeroy & Boch. Erg bijzonder omde Hygiëne Kampioenals één van de eersten te mogen testen. De installateur ging aan de slag en binnen een paar uur was de klus al voor elkaar. Na wat handige tips en informatie kon het testen nu toch echt beginnen!

Toen ik de Hygiëne Kampioen voor het eerst zag,vond ik het eigenlijk een vrij normaal toilet. Hij was wat groter vergeleken met de vorige en de kleur was net wat anders. Toch sprak het design van de Hygiëne Kampioenmijmeteen erg aan, omdat het geheel mooi en modern oogt, ook in ons bestaande toilet.

Hygiëne kampioen, Familie Maatman
Hygiëne kampioen, Familie Maatman

Comfortabelgebruik en krachtige spoeling

We vervolgden de test met het daadwerkelijke gebruik van de Hygiëne Kampioen. Inmiddels hebben mijn man en ik de leeftijd van zestig plus bereikt. Dan krijg je langzaam maar zeker  wat andere wensen en eisen op het gebied vaninterieur en sanitair. Zo zijn gemak, comfort en gebruiksvriendelijkheid voor ons belangrijker geworden.

Wanneer ik de Hygiëne Kampioen voor het eerst gebruik valt meteen op hoe comfortabel hettoilet zit. Het geeft echt een verhoogd zitcomfort. Wanneer ik de wc doortrek, spoelt het water krachtig weg. Als de kinderen naar het toilet waren geweest bleef er bij het vorige toilet nog wel eens papierresten over. Tja kinderen zijn nu eenmaal niet zo zuinig met papier. Vaak moest ik dan even wachten en daarna nog een keer doortrekken. Maar bij dit nieuwe toilet heb ik nog helemaal niet meegemaakt. Hij spoelt dus echt goed en krachtig door.

Oude gewoontes

Inmiddels zijn er een paar dagen verstreken en wordt het tijd voor de schoonmaaktest. Het vorige toilet maakte ik iedere dag schoon. Wel zo hygiënisch om er even met de wc-borstel doorheen te gaan en een doekje erover te doen. Dit is nu eenmaal een gewoonte en doe ik al zo’n 40 jaar. Maar het leek me dit keer goed om een paar dagen te wachten, om de werking van de Hygiëne Kampioen goed te kunnen testen.

Ik kan makkelijk met een doekje onder de rand, waardoor ik het vuil eenvoudig verwijder. Voorheen maakte ik de rand van het toilet altijd schoon met oude schuursponsjes. Maar schuren is echt niet nodig bij de Hygiëne Kampioen. Het vuil zit niet vast. Het toilet is sneller vrij van vuil- en kalkaanslag. Ook merk ik dat het toilet vooral onderin veel schoner is vergeleken met de vorige. Dit geeft een heerlijk fris en hygiënisch gevoel.

Hygiëne kampioen, Familie Maatman
Hygiëne kampioen, Familie Maatman

Test doorstaan!

Vier weken later kan ik met zekerheid zeggen dat de Hygiëne Kampioen de test dubbel en dwars heeft doorstaan. Ik heb nog steeds de gewoonte om het toilet iedere dag even op te frissen, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. De Hygiëne Kampioen is al schoon voordat ik eraan begin.

Zowel op het gebied van comfort als op het gebied van hygiëne voldoet het toilet aan onze verwachtingen. Ik raad de Hygiëne Kampioen zeer zeker aan anderen aan. Ook mijn dochter die binnenkort een huis gaat bouwen, zal waarschijnlijk de Hygiëne Kampioen in haar toilet of badkamer plaatsen. We geven het toilet dan ook een dikke 10!