Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Gebhardt uit Königslutter.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt

  • Heide (30) en Christian (35)
  • Dochter Helene (2 maanden)

Testbericht 6: We zijn erg enthousiast over de nieuwe wc

Heide Gebhardt

Na ongeveer vier weken van intensief gebruik kunnen we de testfase met de Hygiëne Kampioen nu afsluiten. We zijn erg enthousiast over de nieuwe wc. Qua design past hij prachtig in onze badkamer. Daarbij komt nog de functionaliteit op het gebied van hygiëne; alles is makkelijk en probleemloos te reinigen, en er zijn geen plekjes waar je niet bij kunt. Het poetsen gaat sneller en we hebben minder schoonmaakmiddelen nodig. Dit scheelt in de portemonnee en levert ons meer tijd op voor het gezin. Als ook de andere toiletten aan vervanging toe zijn, zal de keuze zeker op de Hygiëne Kampioen vallen. De Hygiëne Kampioen kunnen we ook zonder aarzelen bij anderen aanbevelen.

De samenwerking met en ondersteuning van Villeroy & Boch was uitstekend! Het was ook heel spannend om het toilet zo uitgebreid te testen, en ondertussen een hoop te leren over hoe een toilet werkt. We hebben veel plezier gehad bij het testen en zouden bij een volgende actie zeker weer mee willen doen. Villeroy & Boch, bedankt!

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt

Testbericht 5: Familie en vrienden loven het zitcomfort en de hygiëne

Heide Gebhardt

De reacties van mijn ouders, broers en zussen, andere familieleden en vrienden op de nieuwe Hygiëne Kampioen in onze badkamer waren allemaal uiterst positief. Allemaal waren ze erg lovend over het design en de fijne, lichte tint. Het hoge zitcomfort en het bijzonder aangename gevoel van hygiëne werden herhaaldelijk geprezen. Mij werd vaak gevraagd hoe ik het toilet zo schoon kreeg en welk schoonmaakmiddel ik gebruikte. We raakten dan aan de praat over de problemen die zich bij andere toiletten altijd voordoen. Het ergerlijkst is viezigheid en hardnekkig vuil onder de rand. Mijn ouders zeiden dat ze hun toilet regelmatig moesten vervangen, omdat die door al die aanslag zo lelijk werd – ondanks dat ze hem zorgvuldig en grondig reinigden. De Soft Closing-functie van de bril was ook erg populair. De bril klapt bij gewone toiletten altijd hard dicht. Bij de Hygiëne Kampioen zakt hij zachtjes en langzaam naar beneden.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Gemakkelijke reiniging en comfort nu belangrijk voor de aankoopbeslissing

Ook werd meerdere keren gevraagd naar de prijs van de Subway 2.0 met DirectFlush. Snel wel duidelijk dat de prijs voor een nieuw toilet steeds meer een ondergeschikte rol speelt. Belangrijk voor de aankoopbeslissing zijn vorm en kleur, dus de optische totaalindruk van een toilet. Sinds ze de Hygiëne Kampioen hebben gezien, komen daar nu ook nog de factoren hygiëne en gemakkelijke reiniging bij, werd mij verzekerd.


Testbericht 4: Het antibacteriële oppervlak zorgt voor een goed gevoel

Heide Gebhardt

Zoals de naam al aangeeft, zou de Hygiëne Kampioen volgens de fabrikant extra hygiënisch zijn. Een van de kenmerken die hieraan bijdraagt, is de nieuwe oppervlaktetechnologie, AntiBac. De coating is antibacterieel en voorkomt de groei van bacteriën voor meer dan 99,9%! Helemaal controleren kunnen we dat natuurlijk niet, maar het geeft wel een fijn gevoel. We hebben een kleine baby en zijn daarom bijzonder blij met minder bacteriën in het toilet. Zeker in de wintermaanden, als het buikgriepvirus rond gaat, is het geruststellend om te weten dat ons nieuwe toilet een antibacterieel oppervlak heeft.

Minder vieze geurtjes

We hebben het gevoel dat het toilet veel hygiënischer schoon is dan vroeger. Anders dan bij ons vorige toilet komen nu veel minder snel vieze geurtjes voor. Dat komt waarschijnlijk door de AntiBac-toplaag. De Hygiëne Kampioen maakt zichzelf namelijk nog niet schoon! We poetsen het toilet om de dag. Als we een keer een dagje extra overslaan, kunnen we erop vertrouwen dat ons toilet geen bron van bacteriën wordt – en dat is fijn!

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Minder schoonmaakmiddel

Het valt op dat we minder schoonmaakmiddel nodig hebben. Voor ons is dit zeer belangrijk, omdat bijtende reinigingsmiddelen niet goed zijn voor het milieu. De Hygiëne Kampioen is sneller en makkelijker schoon te maken. Agressieve reinigers zijn niet meer nodig; een biologisch middel volstaat.

Iets over het hygiënegevoel

We moeten wat de hygiëne betreft, vooral op ons gevoel afgaan. Testen kunnen we de antibacteriële werking natuurlijk niet. Het klopt dat we veel minder snel vieze geurtjes ruiken. Ook zien we geen vuil en aanslag. En we gebruiken minder reinigingsmiddel. Over het algemeen maakt het toilet een zeer hygiënische indruk en zijn we erg tevreden.


Testbericht 3: Toplaag, bril en spoelfunctie onder de loep genomen

Heide Gebhardt

Als eerste bekijken we de CeramicPlus-toplaag. Hiervoor hebben we een blauwe testvloeistof gekregen, om heel kunstig het pareleffect te kunnen bekijken. Zoals al vermeld, vormt de vloeistof inderdaad indrukwekkende grote druppels. Het effect van de coating van CeramicPlus is goed zichtbaar. Het geheel maakt een hoogwaardige indruk. Door het speciale oppervlak is schoonmaken een stuk gemakkelijker, omdat zich niets kan hechten. Je krijgt het gevoel dat het toilet ook veel beter schoon spoelt.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Een zeer handige functie!

Ook de Quick Release-functie van de bril heeft ons overtuigd. Hij werkt kinderlijk eenvoudig. De zitting is heel snel losgehaald en weer vastgeklikt. Bij onze vorige wc kon dit niet. Dat betekende dat sommige plekken bij de bevestiging niet schoongemaakt konden worden, waardoor vuil zich hier ophoopte. Moeiteloos zijn nu alle eerder verborgen plekken te reinigen – een zeer praktische functie! Ook al zou je het niet denken, de wc-bril is ondanks alles stabiel en stevig. Dat bevestigt nog een keer de kwaliteit van de Hygiëne Kampioen!

Perfecte spoeltechnologie

Het meest indrukwekkend is de DirectFlush-technologie. Zonder spoelrand wordt de hele pot grondig met water schoon gespoeld. Er wordt wel gezegd: 'Water zoekt zijn eigen weg,' maar in dit geval wordt het spoelwater heel nauwkeurig rond de hele pot geleid. Geen plekje blijft droog. Ook spat er geen water uit de pot. Ik kan me voorstellen dat er heel lang aan dit spoelconcept is gesleuteld door de ontwerpers!

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt

Testbericht 2: De Hygiëne Kampioen bij de schoonmaaktest

Heide Gebhardt

De Hygiëne Kampioen van Villeroy & Boch is hier nu al een paar dagen in gebruik. Vandaag testen we het schoonmaakgemak van het toilet. Volgens de brochure heeft dit toilet overtuigende voordelen: een antibacteriële en vuilafstotende toplaag, geen spoelrand waar vuil en kalk zich kan ophopen en een Quick Release-functie om de zitting van het toilet gemakkelijk los te halen.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Snel en grondiger te reinigen

De afwerking van de toplaag van het toilet en het ontbreken van een spoelrand vallen het meeste op. In het toilet van de Hygiëne Kampioen parelt het spoelwater prachtig af – iets wat heel duidelijk te zien is met de blauwe testvloeistof. De vloeistof vormt grote druppels. De hele pot wordt grondig gespoeld; er blijft niets van de vloeistof achter. Ook langs de rand wordt het toilet schoon gespoeld. Hier kan zich geen vuil hechten. De hele spoelrand is gemakkelijk te reinigen, zonder dat je er een speciale wc-borstel voor nodig hebt. Het toilet is daardoor sneller en grondig te reinigen – fantastisch!

Quick Release – gemakkelijk en eenvoudig

De Quick Release-functie hebben we ook getest. Het is veel makkelijker dan je zou denken en echt heel handig. De zitting is snel af te nemen, om zo de pot en de zitting afzonderlijk en grondig te reinigen. Bij het oude toilet hoopte zich bij de scharnieren stof en vuil op, waardoor het er altijd viezig uitzag. Dat kan hier niet meer gebeuren. Een goed idee dat schoonmaken echt makkelijker maakt! Met een doekje veeg je eenvoudig en snel het toilet schoon. Tot nu toe doet de Hygiëne Kampioen zijn naam eer aan. Wij zijn onder de indruk!


Testbericht 1: Hoogwaardig toilet met geweldige functies

Heide Gebhardt

De Hygiëne Kampioen werd op 29 januari 2015 bij ons thuis geplaatst. Onze badkamer is ongeveer 10 jaar oud en voorzien van witte tegels. Het oude toilet was na 10 jaar gebruik al behoorlijk lelijk geworden. Het nieuwe toilet paste qua kleur fantastisch in de badkamer. Onze eerste indruk: het wc glanst prachtig en ziet er modern en strak uit.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Hygiëne kampioen, familie Gebhardt
Een kwalitatief hoogwaardig product met hoog zitcomfort

De Hygiëne Kampioen laat er geen twijfel over bestaan: ​dit is echt een kwaliteitsproduct. De Subway 2.0 is stevig, modern en uitstekend afgewerkt. Verder is hij groter en meer solide dan ons oude toilet, met een 'hoger zitcomfort'.  De nieuwe Hygiëne Kampioen is namelijk wat hoger dan ons oude toilet. Deze nieuwe hoogte is even wennen, maar blijkt erg fijn. Wat ons erg goed bevalt, is dat de wc-bril en het deksel langzaam naar beneden zakken en geruisloos sluiten. De binnenkant van het toilet ziet er bijna high-tech uit. Geen spoelrand, en het water parelt dankzij het special oppervlak vanzelf naar beneden.

Onze verwachtingen van de Hygiëne Kampioen

We verwachten dat het nieuwe toilet minder onderhoud vergt en we langer van de bijzondere eigenschappen kunnen genieten (het pareleffect etc.). We zijn benieuwd of en wat voor effect het harde leidingwater hier heeft op het toilet. Bij ons oude toilet hadden we behoorlijk last van kalkaanslag. We kijken nu al uit naar het experiment met de blauwe testvloeistof, om de vuilafstotende werking van de toplaag te testen. Ook ben ik benieuwd naar de Quick Release-functie van de wc-bril, om de zitting gemakkelijk los te halen voor het schoonmaken.

Hygiëne kampioen, familie Gebhardt