Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Hagemann uit Garbsen.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann

  • Julia (31) en Maik (35)
  • Zoon Carlo (1)

Testbericht 6: De Hygiëne Kampioen – een must-have voor elke badkamer!

Julia Hagemann

Het is waanzinnig hoe snel de tijd gaat. We hebben de Hygiëne Kampioen nu al een tijdje, en ik moet zeggen dat we al echt aan hem zijn gewend. Het lijkt alsof we het toilet altijd al hebben gehad. Hij past gewoon perfect in onze badkamer. Ik wende er erg snel aan dat hij zo snel en gemakkelijk schoon is te houden, en ik zou hem niet meer willen missen.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann

Het hele gezin heeft van de test genoten

Vooral in het begin was iedereen erg enthousiast over het toilet; we vonden het erg interessant om te zien hoe het allemaal werkte en hoe het water pareltjes vormde en wegstroomde. Nu taant de interesse een beetje, maar het toilet ziet er nog als nieuw uit. Ik had niet gedacht dat hij op de lange termijn zo schoon zou blijven, ook op de anders zo moeilijke plekjes. Dit is echt geweldig en ik kan dit toilet alleen maar aanraden. Ook al is hij niet goedkoop, de Hygiëne Kampioen is echt een must-have voor elke badkamer.

Wij zijn echt dankbaar dat we aan deze test deel hebben mogen nemen en bedanken iedereen voor de goede zorgen. Als er weer producttesters nodig zijn, zijn we graag van de partij. Tot die tijd genieten wij verder van onze Hygiëne Kampioen.


Testbericht 5: Tromgeroffel voor ons nieuwe toilet – de Hygiëne Kampioen!

Julia Hagemann

Zo ongeveer loodste ik de afgelopen weken vrienden en familie naar de gastenbadkamer. De reacties op onze deelname aan de test en op het toilet waren zeer uiteenlopend. Van 'Echt, waarom doe je zoiets?' tot 'Cool, dat was ook net iets voor ons geweest!'

Meningen van mijn moeder en mijn zus

Natuurlijk had ik mijn familie van tevoren al lang en breed verteld over de vele voordelen van het toilet: 'Geen spoelrand, vuilafstotend en antibacterieel oppervlak...' Je kunt wel stellen dat ze goed waren voorbereid. Mijn zus had daarom een hightech toilet verwacht, vergelijkbaar met de toiletten op tankstations langs de snelweg. Zo eentje met een arm die na elk gebruik de bril schoonmaakt en droogblaast, of met kleine poetsvisjes in de pot. Maar het is gewoon een normaal toilet, dat er volgens haar optisch gezien erg goed uitzag.

Mijn moeder was echt onder de indruk. Het toilet past prachtig in onze badkamer, is modern en ziet er solide uit. Ook het feit dat hij snel schoon te maken is en geen spoelrand heeft, vindt ze fantastisch. Ze is huisvrouw en weet waar ze over praat.

Geen 'flitsacties' meer in de badkamer

Zeker vrouwen vinden de schoonmaakfactor van een toilet erg belangrijk. Veel van onze vriendinnen gaven aan dat ze blij zouden zijn als ze niet zo vaak hoefden te poetsen. Ik hoorde diverse van hen praten over 'flitsacties' als er onverwacht bezoek voor de deur stond. Dat de Hygiëne Kampioen zo goed schoon te houden is, is zeker een pluspunt. Het merk Villeroy & Boch staat ook bij iedereen in hoog aanzien en is synoniem voor hoogwaardige badkamermeubels. Die kwaliteit heeft natuurlijk een prijs, wat vooral voor de jongere gasten een beetje een struikelblok was. Maar optisch gezien vond iedereen het toilet top en erg mooi!


Testbericht 4: Verstoppertje spelen op het toilet of spontaan bezoek – geen probleem!

Julia Hagemann

In zijn geheel maakt de Hygiëne Kampioen een geweldige indruk. Ondanks dat ik hem al een tijdje niet heb gepoetst, ziet het toilet er nog schoon uit. Omdat de toplaag antibacterieel is, hoef je je ook niet schuldig te voelen als je het toilet een paar dagen vergeet schoon te maken. Onze kleine Carlo speelt graag verstoppertje, en een van zijn favoriete schuilplaatsen is het gastentoilet. Hij kruipt dan altijd helemaal weg in het hoekje tussen het toilet en de muur. Gelukkig is het toilet voorzien van de AntiBac-toplaag, dus ik hoef me nergens zorgen over te maken. 

Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Alle gasten eerst naar het toilet

Sinds wij het nieuwe DirectFlush-toilet hebben, dat we regelmatig aan nieuwe bezoekers laten zien, krijgt het toilet ook meer aandacht van Carlo. Regelmatig zeult hij zijn speelgoed mee naar de badkamer om daar te gaan spelen. Vreemd, maar als hij er gelukkig van wordt – het is er hygiënisch schoon! Hij wil ook altijd met mensen meelopen naar het toilet. Als we het spoelrandloze toilet even in actie willen laten zien, wil Carlo altijd op het knopje drukken. Het zou mij dus niet verbazen als hij straks binnen de kortste keren zindelijk is!

Geen paniek bij spontane visite

Over het algemeen ben ik zeer onder de indruk van het toilet. Als we onverwacht bezoek krijgen, hoef ik niet eerst snel naar het toilet te rennen om te controleren of dat wel schoon genoeg is. In tegendeel: we laten het vol trots zien. Ik hoef het niet eerst schoon te maken. De Hygiëne Kampioen is eigenlijk altijd schoon, wat ik zelf amper kan geloven. Onlangs kreeg onze gezin bezoek van een vervelend maagdarmvirus... en zelfs toen zag het toilet er nog top uit.

Ook als we moeten poetsen, is het een fijn toilet. Ik heb amper reiniger nodig en dat doet mijn groene hart goed. Ik vraag tenslotte iedereen altijd wat meer rekening te houden met de natuur! Iedereen die bij ons kom, wil altijd eerst het toilet testen... Graag, geen probleem... Ik hoef inderdaad niet veel schoon te maken! Ik denk dat het onvermijdelijk is dat er ook in onze eigen badkamer straks een Hygiëne Kampioen moet komen!


Testbericht 3: De ultieme poetstest - oud versus nieuw!

Julia Hagemann

Om de kwaliteit van de Hygiëne Kampioen goed in te kunnen schatten heb ik eerst ons oude toilet schoongemaakt. Na ongeveer een week was hij zo vuil als ik had verwacht; optisch zag het er nog steeds goed uit, maar het was op het randje. Toen ik foto's nam, viel me pas op hoe vies onze oude wc onder de spoelrand was. Walgelijk! Dat er altijd vieze zwarte prut onder de spoelrand zat, wist ik, maar zo erg had ik het niet verwacht. En dat terwijl ik al een speciale borstel gebruikte voor onder de spoelrand. Ik paste het gebruikelijke schoonmaakritueel toe: inweken, schrobben, afnemen met een doek en dan desinfecteren. De scharnieren van de wc-bril zijn echt een zwakke plek van ons oude toilet. Door de jaren heen zijn ze erg aangetast door het schoonmaakmiddel, en ondanks poetsen zien ze er smoezelig uit. Ook is de spoelrand al helemaal uitgesleten. Door het schrobben met de toiletborstel is de lak er helemaal verdwenen en daarom ziet het er hier ook altijd groezelig uit. Na ongeveer zes minuten was ik klaar met het poetsen van onze oude wc. Dit vind ik niet lang, maar ik ben het dan ook zo gewend. Waar ik vooral van ben geschrokken was hoe het er onder de spoelrand uitzag. Ondanks intensief schoonmaken was het daar nog steeds vies. Wel schoner, maar nog lang niet schoon genoeg. Ik was erg teleurgesteld.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Hygiëne kampioen, familie Hagemann
En nu is de Hygiëne Kampioen: Klaar voor de start!

Na de flop met het oude toilet was het tijd om de Hygiëne Champion schoon te maken. Op het eerste gezicht zag het toilet er eigenlijk nog steeds erg schoon uit. Er zaten alleen wat vlekken op de bril. Ik bespaar in elk geval op de hoeveelheid schoonmaakmiddel. Ik heb niet zoveel nodig, want ik hoef bijvoorbeeld niet onder de spoelrand bij te spuiten. Ook het desinfecteren hoeft niet, want het oppervlak is antibacterieel. Ik laat ook de reiniger voor kunststof, voor de bril, staan. We kunnen los! Ik reinig de Hygiëne Kampioen. Het ritueel is net als bij de oude wc, maar nu verwijder ik eerst de bril; erg gemakkelijk dankzij het Quick Release-systeem. Ik hoef niet hard te schrobben en poetsen. Na slechts twee minuten en 25 seconden ben ik helemaal klaar. Het toilet ziet er weer tip-top uit, en dat met aanzienlijk minder reiniger en in minder dan de helft van de tijd! En dat terwijl de Hygiëne Kampioen bij ons door veel meer mensen wordt gebruikt omdat hij beneden staat. Ik ben echt enthousiast!


Testbericht 2: Onder de indruk van DirectFlush, Quick Release en CeramicPlus

Julia Hagemann

We hebben de Hygiëne Kampioen van Villeroy & Boch nu een paar dagen in huis en hebben de diverse functies nog eens kritisch bekeken. De CeramicPlus-toplaag werkt vuilafstotend, zoals beloofd. Na 10 dagen gebruik is het DirectFlush-toilet nog steeds helemaal schoon. Het spoelwater wordt perfect in pareltjes langs het oppervlak afgevoerd.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann

Ook de Quick Release-functie heeft me werkelijk overtuigd. Ons oude wc kan dat helaas niet. Het is kinderlijk eenvoudig om de wc-bril te verwijderen en terug te plaatsen. Het maakt het reinigen van het toilet veel gemakkelijker. Ook de dampen van toiletreiniger, die het materiaal van de zitting kunnen beschadigen – zoals de installateur ons vertelde – zijn dankzij de Hygiëne Kampioen geen probleem meer. Ik kan de zitting er namelijk eenvoudig afhalen voor het schoonmaken.

Ook door de DirectFlush-technologie werd ik aangenaam verrast. Nergens is kalkaanslag te zien. Ik had ook verwacht dat het water bij het doorspoelen meer zou spatten dan bij het oude toilet. Het tegendeel is echter het geval. Tot nu toe heb ik nog geen watervlek of spatje aan de onderkant van de bril gezien. Echt geweldig als je heel weinig tijd om schoon te maken, maar toch wilt dat alles altijd schoon is.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann

Testbericht 1: Snel gemonteerd en erg comfortabel

Julia Hagemann

Exact op tijd – we hadden niet anders verwacht – arriveerde de Servicedienst van Villeroy & Boch om bij ons de Hygiëne Kampioen, de nieuwe Subway 2.0, te installeren. De monteur ging meteen aan de slag. In een handomdraai had hij ons oude toilet verwijderd en naar buiten gebracht. Onze oude wc was met siliconenkit vastgezet, en ik was een beetje bang dat de oude naad en kitresten te zien zouden zijn. Gelukkig was dat niet het geval. De Hygiëne Kampioen paste er precies overheen. Na 45 minuten was alles klaar. De installatie ging heel snel en alles werd schoon achtergelaten. De monteur was echt fantastisch!

Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Prachtig design en hoogwaardig materiaal

Het nieuwe toilet heeft een prachtige, afgeronde vorm en past erg mooi binnen het design van onze badkamer. Hij zit wat hoger dan ons oude toilet. De monteur vertelde me dat dit een bijzonder comfortabele zithouding geeft. Het toilet en de zitting zijn van hoogwaardig materiaal. Het materiaal is dikker dan bij ons oude toilet, gladder en glanzender – erg chic. De hele familie was erg benieuwd naar de nieuwe wc en mijn moeder wilde ook meteen weten hoe het is met het nieuwe toilet en of het water echt zo mooi als pareltjes wegstroomt. En ja, dat is zo! Het water loopt echt geweldig van het oppervlak af. Ook het feit dat het logo van Villeroy & Boch heel discreet op de wc en de bril staat, bevalt me goed.

Hygiëne kampioen, familie Hagemann
Een topzitting

Ik werd echt positief verrast door de wc-bril! We hadden bij ons oude toilet ook een Soft Close-zitting, erg fijn, maar voor mij dus niet nieuw. Maar de vorm... ik wist niet dat een toilet zo fijn kon zitten, en dat ons oude toilet eigenlijk best oncomfortabel was. De iets hogere zithouding is echt fijn. Onze monteur heeft me ook nog wat geheimpjes en trucs verklapt. Bijvoorbeeld hoe je de hele zitting in één keer kunt verwijderen en terugplaatsen. Dat maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger.

Geen gespetter

Ik had eerlijk gezegd mijn bedenkingen bij een spoelrandloos toilet. Ik betwijfelde of het niet juist méér zou spetteren dan een conventioneel toilet. Maar het tegendeel is het geval. We hebben meerdere malen doorgespoeld en geen spatje te bekennen. Fantastisch! Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. We hebben hier ijzerhoudend water en toiletten krijgen dus al snel last van aanslag en vieze randjes. Als dit nieuwe toilet langer schoon blijft, ben ik erg blij.