Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Langhammer uit Dreieich.

Hygiëne kampioen, familie Langhammer

  • Stefanie (35) en Patrik (38)
  • Dochter Cheyenne (8)
  • Eén hond

Testbericht 6: Nog steeds onder de indruk!

Stefanie Langhammer

Na de intensieve testperiode en de kleine aanpassing, die perfect werd uitgevoerd, zijn we nog steeds onder de indruk! Ook over de service zijn we zeer tevreden. Ik ga binnenkort kijken of deze fantastische toiletzitting ook geschikt is voor ons staande toilet. Ik wil iedereen adviseren bij een nieuw toilet ook op kwaliteit te letten – het betaalt zich dubbel terug! Ik zou hem zeker kopen!

We testten een nieuwe, schone plee, 
Die was naar ons oordeel erg oke.

We hebben alles onderzocht en nagemeten,
doorgespoeld en veel gezeten,

Grappige foto's en video's gemaakt
en een zucht van verlichting geslaakt.

We hebben gasten ondervraagd,
ons aan schoonmaken zonder reiniger gewaagd.

Eén ding rest ons nog:
Veel dank aan Villeroy & Boch!

Hygiëne kampioen, familie Langhammer

Testbericht 5: Mijn vriendin vindt de Hygiëne Kampioen ook fantastisch!

Stefanie Langhammer

Bij ons thuis hebben we twee badkamers, één voor de mannen en één voor de vrouwen. Onze nieuwe Subway 2.0 met DirectFlush hangt in het mannentoilet. Wij dames maken tijdens het testen van de Hygiëne Kampioen ook gebruik van dit toilet. Maar toen onlangs een vriendin op visite was, moest ik haar echt overhalen dit toilet te gebruiken; ze is er zo aan gewend naar het damestoilet te lopen. Ze heeft de wc eens goed bekeken en als directeur van een conciërge- en schoonmaakbedrijf was ze erg onder de indruk. 'Als meer mensen zo'n toilet hadden, zouden we veel minder schoonmaakmiddel nodig hebben en zou het schoonmaken van de badkamer veel sneller gaan! Die open rand vind ik super – je kunt je amper voorstellen wat daar soms onder zit!,' zei ze tegen mij. Mijn moeder is vooral onder de indruk van de bril en de Quick Release-functie.  Dus ook bij het bezoek scoorde ons nieuwe toilet erg goed!

Hygiëne kampioen, familie Langhammer

Testbericht 4: Continu de wc poetsen... het is verleden tijd!

Stefanie Langhammer

De Quick Release-functie is echt fantastisch! Er vliegen hier heel wat haren rond in huis. Van de hond (en die haren zijn ook nog zwart) of van mijn dochter en mij – beide hebben we lang, heel lang haar. Als deze uitvallen liggen ze, met ander stof en vuil, her en der op de grond, ook in de badkamer. En natuurlijk ook op en onder de bril van de wc. Het eeuwige gepoets en gepruts onder de bril is nu eindelijk verleden tijd. Schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. Gewoon de bril schuin naar boven lostrekken en een doekje erover – klaar! Het is echt heerlijk.

Schoonmaken gaat over het algemeen veel sneller. Natuurlijk blijft er wel eens wat in de pot hangen, maar het is dan snel weer schoon. Ik heb de DirectFlush-spoelfunctie getest en wat vies toiletpapier in het toilet gegooid en doorgespoeld: het resultaat is te zien in de video.

Hygiëne kampioen, familie Langhammer
Hygiëne kampioen, familie Langhammer

Testbericht 3: Tevreden en overtuigd van de service

Stefanie Langhammer

Bij mijn wekelijkse poetsbeurt moet mijn hond Rocky laatst hebben gedacht: 'Hè, vrouwtje, ik dacht dat je niet meer met je neus in de buurt van de wc-bril wilde komen?' Hij heeft inderdaad gelijk, maar met de Hygiëne Kampioen is dat geen probleem meer, plus dat ik even iets goed wilde onderzoeken. Ik had namelijk gezien dat de zitting niet vlag op het keramiek lag.

Ik heb meteen Villeroy & Boch gebeld. Niet veel later belde de installateur mij: 'Goedemorgen, mevrouw Langhammer, ik heb hier een spoedzending voor u liggen!' Twee uur later stond hij al voor de deur. Mijn moeder liet hem binnen en toen ik 's middags thuis kwam, was alles geregeld. Als mijn moeder niet had gezegd dat de installateur langs was geweest, had ik het niet eens hebben gemerkt. En nu heb ik een mooie, vlakke zitting, die goed past!

Comfortabel en schoon - zelfs na een kinderfeestje

We hebben de badkamers in huis naar geslacht ingedeeld. Mijn man was het ermee eens dat we tijdens de testfase ons niet zo nauw aan deze regel zouden houden. Maar hij heeft zijn twijfels over of onze meisjes straks wel uit 'zijn' badkamer blijven, omdat daar de nieuwe Subway 2.0 is geïnstalleerd. Ook ik ben er niet weg te slaan, want het nieuwe toilet is erg comfortabel. 

Afgelopen zaterdag hadden we hier een kinderfeestje. Ook dat was geen probleem – zelfs zonder schoonmaakmiddel. Dat ik het toilet dankzij de AntiBac-toplaag niet meer hoef te desinfecteren is even wennen – dat deed ik elke week.

Samenvattend: We zijn nog steeds blij en tevreden en overtuigd van de service!

Hygiëne kampioen, familie Langhammer

Testbericht 2: Ik ben verrast over hoe makkelijk het toilet schoon te maken is!

Stefanie Langhammer

De laatste tijd hebben wij natuurlijk aan iedereen die op visite kwam ons nieuwe toilet laten zien. Onze vrienden vinden hem er fantastisch uitzien. Ook na een toiletbezoek krijgen we alleen maar complimenten. Het toilet is en blijft glanzend schoon.

Over het schoonmaken: zelfs ingedroogde vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met alleen een doekje. Ik verbaas me steeds over hoe makkelijk het gaat, want ik gebruik dus geen reiniger. Dat er amper iets aan het oppervlak hecht, wordt bevestigd door de test met de blauwe vloeistof. De vloeistof loopt gewoon naar beneden en na het doorspoelen is er niets meer te zien.

Hygiëne kampioen, familie Langhammer
Hygiëne kampioen, familie Langhammer
Quick Release is super handig

Ook erg fijn is de zitting die gemakkelijk los te halen is. Omdat onze hond zwart haar heeft en deze haren tot in de badkamer te vinden zijn, komt deze functie als geroepen.
 
De montage was een openbaring, omdat onze vorige toilet iets lekte. Dit hadden we door de siliconenkit rondom het toilet nooit gemerkt, behalve dat het in de badkamer af en toe stonk. Bij de nieuwe Hygiëne Kampioen is elke lekkage direct op te merken, omdat de aansluiting van het toilet op de afvoer vrij ligt, hoewel dat door de vorm van het toilet niet direct te zien is. En dat is veel beter.


Testbericht 1: Enthousiast over het nieuwe toilet en de monteur

Stefanie Langhammer

De dag van de installatie was aangebroken: stipt om negen uur, zoals afgesproken, belde de monteur van Villeroy & Boch aan. Met gereedschapskist, deken en wc-bril liep een zeer nette heer de trap op. Bij de voordeur trok hij eerst nog even hoesjes om zijn schoenen. Hij wilde niet zo op zijn werkschoenen naar binnen, zelfs niet toen ik zei dat er vandaag nog niet was schoongemaakt en dat hij rustig zo binnen mocht komen. Hij spreidde zijn deken uit, legde er zijn gereedschap en materialen op en schroefde snel het oude toilet los. Daarna ging hij meten. We hadden al een ouder wandcloset van Villeroy & Boch en die toiletten hebben allemaal standaardmaten, dus alles paste perfect. Hij ging naar beneden om het nieuwe toilet te halen: de Subway 2.0. Hij pakte hem bij de voordeur uit en monteerde daarna het elegante, nieuwe hygiënische toilet. Alles werd aangesloten en werkte direct.

Hygiëne kampioen, familie Langhammer
Hygiëne kampioen, familie Langhammer
De monteur kan toveren

Ik wil echt de monteur nog even een groot compliment geven. Hij was erg netjes en deskundig, enorm grappig en werd direct vriendjes met onze hond. De installatie was een eitje, daarna ruimde hij zijn spullen op, nam alle rommel mee en liet de badkamer schoon achter, waarna hij ons nog wat tips gaf. Minder schoonmaakmiddel gebruiken? Echt? Nou, we gaan het proberen! Een uur later was niet meer te zien dat er ooit een monteur was geweest. Perfect!

Erg comfortabel en prachtig glanzend

We hebben het toilet nu een dikke week en amper schoongemaakt. Vandaag even met de borstel erdoor, en alles straalt weer! Over het zitcomfort kan ik het volgende zeggen: de zitting voelt heerlijk glad en best wel zacht aan. Erg comfortabel.

Hygiëne kampioen, familie Langhammer