Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Meier uit Paderborn.

  • Anne (49) is verpleegkundige, Ludger (52) is tandtechnicus
  • Zoons Christian (19) en Julian (21)

Testbericht 6: De Hygiëne Kampioen heeft ons overtuigd!

Anne Meier

Wij hebben alleen maar positieve ervaringen. Het toilet heeft een tijdloos design, is super gemakkelijk schoon te maken en is daardoor veel hygiënischer. Vooral fantastisch is dat het toilet snel en eenvoudig te reinigen is. Het enige verbeterpunt voor ons is dat we graag een plattere deksel hadden gehad. We zouden de Hygiëne Kampioen zonder twijfel bij iedereen aanraden; hij is echt een aanwinst in de badkamer. Ook het contact met Villeroy & Boch was uitstekend. Het testen van de nieuwe Hygiëne Kampioen was erg leerzaam en leuk om te doen!

Hygiëne kampioen, familie Meier

Testbericht 5: We voelen ons veel meer op ons gemak met de Hygiëne Kampioen!

Anne Meier

Hygiëne kampioen, familie Meier
De wc-zitting helpt bij het schoonmaken

Wat betreft de toilethygiëne voel ik me een stuk meer op mijn gemak dan voorheen. Ik hoef me dankzij de Hygiëne Kampioen geen zorgen meer te maken als er onverwacht bezoek voor de deur staat die het toilet wil gebruiken. Onze nieuwe toilet is altijd hygiënisch schoon. Vroeger moest ik veel vaker poetsen. Een groot voordeel van de Hygiëne Kampioen is dat ik veel minder schoonmaakmiddel gebruik; een paar druppels zijn genoeg. Dit geeft me een goed gevoel, omdat ik zo ook milieuvriendelijker bezig ben. Over het algemeen voelt het dus een stuk hygiënischer.


Testbericht 4: Veel belangstelling bij vrienden en familie

Anne Meier

Toen we het Hygiëne Kampioen-toilet aan onze familieleden en vrienden lieten zien, waren ze gefascineerd. Ze vond het heel interessant om te zien wat voor voordelen de Hygiëne Kampioen heeft ten opzichte van hun eigen toilet. De AntiBac- en CeramicPlus-toplaag zorgen ervoor dat schoonmaken een eitje is. Het spoelrandloze ontwerp van het DirectFlush-systeem werd goed ontvangen, omdat hierdoor het hele toilet smetteloos schoon wordt. Bij ons oude toilet zat er altijd veel vuil en kalkaanslag onder de rand. Bij de nieuwe Subway 2.0 met DirectFlush kan dat niet meer.

Hygiëne kampioen, familie Meier
Hygiëne kampioen, familie Meier
Hygiëne kampioen, familie Meier
'Hoeveel sneller ben je dan klaar met poetsen?'

Ook was iedereen enthousiast over de afneembare toiletbril met Quick Release- en Soft Closing-functie. Het grootste voordeel van de Hygiëne Kampioen is de snelle reiniging en hygiëne. De vraag die mij het vaakst wordt gesteld, is hoeveel sneller ik klaar ben met het schoonmaken, ten opzichte van het oude toilet. Het antwoord: ik ben in een derde van de tijd klaar. Vrienden en familie klagen altijd dat het schoonmaken van het toilet zoveel tijd kost, omdat ze de bril er niet af kunnen halen en er ook altijd kalkaanslag achterblijft. Als ze allemaal een Hygiëne Kampioen hadden, dan hadden ze dat probleem niet.

Bij de aanschaf van een nieuw toilet zouden ze zeker ook voor de goede kwaliteit, optiek, snelle reiniging en hygiëne van de Hygiëne Kampioen kiezen.


Testbericht 3: Het fijne gevoel van een hygiënisch schoon toilet

Anne Meier

We hebben de vuilafstotende CeramicPlus-toplaag van de Hygiëne Kampioen eens kritisch onder de loep genomen. Toen we de blauwe testvloeistof in het toilet goten, vormde deze parels en stroomde naar beneden, zonder ook maar een spoor achter te laten. Dit anti-hechtende effect voorkomt dat vuil zich aan het oppervlak hecht waar bacteriën op kunnen groeien. Bij het oude toilet is dit duidelijk anders. Na het opgieten vormden zich meerdere grote vlekken waar de vloeistof blijft hangen en niet wil aflopen. Zo is goed te zien waar vuil zich aan het oppervlak hecht. Bij het oude toilet moet ik veel harder schrobben, omdat het oppervlak niet al vuilafstotend werkt.

Onze conclusie: Bij de Hygiëne Kampioen hoeven we minder hard te poetsen en hebben we echt het gevoel dat het toilet hygiënisch schoon is.

Hygiëne kampioen, familie Meier, video
Hygiëne kampioen, familie Meier, video
De wc-zitting helpt bij het schoonmaken

Dankzij de Quick Release-functie kan de zitting gemakkelijk worden verwijderd. De Hygiëne Kampioen is op deze manier nog sneller te reinigen, ook op anders onbereikbare plekken. Dit geldt natuurlijk ook voor de zitting zelf, die nu rondom schoon te maken is, in tegenstelling tot conventionele toiletbrillen (voorbij bij de scharnieren). Het verwijderen en terugplaatsen van de wc-zitting is erg gemakkelijk. De pinnen van de Subway 2.0 voor de Soft Close-zitting zien er solide uit, en zodra de deksel erop is geplaatst, vormt het toilet één massieve en stabiele eenheid. Met de bril open of dicht wiebelt er helemaal niets.

Onze conclusie: De toiletbril is uiterst solide en functioneel.

Minimale inspanning, maximaal zuiverheid

De Hygiëne Kampioen heeft ook een DirectFlush-functie, die de hele pot met water schoon spoelt. De werking hiervan kon ik goed bekijken bij de proef met de blauwe vloeistof. De toiletpot was binnen de kortste keren schoon. Omdat er na het spoelen niets achterblijft, gaat het schoonmaken ook sneller en gemakkelijker. Ook was duidelijk te zien dat er geen waterdruppels opspatten.
Onze conclusie hierover: De DirectFlush-functie helpt om onze Hygiëne Kampioen schoon te houden, met minimale inspanning. Echt fantastisch dat zoiets bestaat!

Als laatste wil ik nog zeggen: Een dikke duim omhoog voor de functionaliteit!


Testbericht 2: Ik ben volledig overtuigd van het schoonmaakgemak!

Anne Meier

Bij het schoonmaken van ons oude toilet met de speciale borstel kwam er veel kalkaanslag en vuil onder de rand vandaan. Of de borstel alle vuil weg heeft kunnen halen, kan ik niet met zekerheid zeggen, omdat de oude wc gewoon te veel randjes heeft waar je moeilijk bij kunt. Bij de Hygiëne Kampioen is het anders: hier volstaat het om met een doekje de binnenkant van de pot af te nemen en hij is schoon. Geen storende overhangende randjes waar kalkaanslag en vuil achter blijven hangen. Ik heb het met de witte handschoen gecontroleerd en was onder de indruk. Alles is schoon! Doordat het water door de DirectFlush-wc wordt rond gespoeld, blijft er niets achter.

Hygiëne kampioen, familie Meier, video
Hygiëne kampioen, familie Meier
Hygiëne kampioen, familie Meier
Ons oude toilet en de lastige plekjes

Bij het poetsen van mijn oude toilet had ik behalve de wc-borstel en een doekje toch ook een boel wc-reiniger en een schuursponsje nodig om in alle hoekjes te komen. Het is erg arbeidsintensief en al dat geschrob is allesbehalve een pretje. Vooral achterin, links en rechts van de wateraanvoer, en voor onder de rand wordt het echt vies!

Met een zachte doek drie keer zo snel schoon

Met het poetsen van het oude toilet was ik ongeveer 7 tot 9 minuten bezig. Voor het schoonmaken van de Subway 2.0 DirectFlush had ik slechts een fractie van die tijd nodig, ongeveer 2 tot 3 minuten! Ik ben dus drie keer zo snel klaar! Door het randloze design is het schoonmaken gemakkelijk, omdat er geen rand is waar vuil en kalkaanslag zich onder kunnen ophopen. Een beetje schoonmaakmiddel en een doekje zijn het enige wat je nodig hebt om de Hygiëne Kampioen schoon te maken. De rest bleef ongebruikt.

Hygiëne kampioen, familie Meier
Hygiëne kampioen, familie Meier
Hygiëne kampioen, familie Meier

Ik kan dus echt oprecht zeggen: Ik ben volledig overtuigd van het schoonmaakgemak!


Testbericht 1: Ziet er goed uit en is comfortabel 22-1-2015

Anne Meier

Mijn eerste indruk is zeer positief: het hygiëne kampioen-toilet ziet er top uit. Hij valt op door het smetteloze ontwerp. In tegenstelling tot het oude toilet heeft het ontwerp mooi gladde zijkanten, wat ik erg mooi vind. Het nieuwe toilet ziet er perfect uit, met mooie vloeiende vormen. Het toilet past met zijn tijdloze vorm perfect bij de rest van de badkamerinrichting. Verbeterde hygiëne was voor mij de reden om het oude toilet te vervangen.  Ik verwacht dat ik het toilet sneller kan schoonmaken, een betere hygiëne en mogelijk ook een lagere waterrekening.

Hygiëne kampioen, familie Meier
Soft-Closing zitting
DirectFlush
Geweldige Soft Closing-zitting

De nieuwe toiletbril doet zijn naam eer aan. Een klein zetje is genoeg om de zitting geluidloos te sluiten. Een beetje luxe dat ik nu al niet meer wil missen. De zitting is massief en stevig, wat me een gevoel van zekerheid geeft ten opzichte van normale wc-brillen. Ik zou daar bijvoorbeeld nooit op durven gaan staan om iets van een hoog plankje te pakken. Het warme en gladde oppervlak van de zitting geeft mij een prettig gevoel. De bril zit ook erg comfortabel en fijn, wat het plaatje helemaal af maakt.

Eenvoudige en snelle installatie

Volgens mij ging de installatie heel eenvoudig en was het ook zo klaar. De monteur had ongeveer een uur nodig om het oude toilet te verwijderen en het nieuwe te plaatsen. Hij was erg aardig, vriendelijk en bekwaam. Ik was erg tevreden en zou hem zeker bij anderen aanbevelen.

Dit zijn mijn eerste en zeer positieve indrukken.

Hygiëne kampioen, familie Meier