Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Tzscheutschler uit Weimar.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler

  • Susanne (49) en Ralf (50)
  • Dochter Luise (30) en zoon Max (21)
  • Twee honden (Timmi en Kimba) en een kater (Leo)

Testbericht 6: Ik kan de Hygiëne Kampioen bij iedereen aanbevelen

Ralf Tzscheutschler

Onze conclusies over de producttest zijn zeer positief. Wat ons het beste is bevallen, is hoe mooi de Hygiëne Kampioen is en hoe goed hij in onze badkamer past. Verder zijn de Quick Release-functie en het gemak waarmee hij schoon te houden is erg positief – dankzij de CeramicPlus-toplaag en het spoelrandloze ontwerp met DirectFlush. Door de open rand blijft er geen vuil achter. Dat is bij onze andere wc wel wat anders.

We bevelen het toilet in elk geval bij iedereen aan en ik zal het zeker ook noemen als ik klanten advies geef over badkamers. We hebben het toilet met veel plezier getest. En ik denk dat we nog veel meer plezier van onze Hygiëne Kampioen zullen hebben.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler

Testbericht 5: Onze Wellness Party

Ralf Tzscheutschler

Onze Wellness Party was een groot succes! Natuurlijk was iedereen erg benieuwd om te zien wat ik bedoelde toen ik vertelde dat ik onze tweede badkamer had omgetoverd in een wellnessoase. Ik denk dat sommige van mijn vrienden echt dachten: hij overdrijft! Maar na het feestje waren ze allemaal zichtbaar onder de indruk dat je zoveel kunt doen in een eenvoudige kelderruimte. Maar waar ze vooral enthousiast over waren? De Hygiëne Kampioen! Dat verbaasde me nog het meest. Of het nu het design, het zitcomfort of de verwijderbare bril was, vrouwen en mannen waren allemaal evenzeer onder de indruk. En toen ik ook over de andere voordelen met betrekking tot het schoonmaken vertelde – DirectFlush, AntiBac en CeramicPlus – was het voor iedereen duidelijk: 'Die hebben geen half werk geleverd.'

De meningen waren dus zeer positief. De vrouwen waren vol lof over de afneembare toiletbril en het ontbreken van de spoelrand. De mannen hadden vooral commentaar op het design, de recht aflopende zijden en het zitcomfort. Als het een keertje wat langer duurt, dan is het toch wel erg belangrijk dat je comfortabel met een krantje op het toilet kunt zitten.

Een vriend die een saunacentrum heeft, was vooral enthousiast over het feit dat er nauwelijks vuil aan de CeramicPlus-toplaag kan hechten. Hij zit er serieus over na te denken of hij zijn toiletten gaat vervangen, omdat sommige gasten echt niet lijken te weten waarom er een wc-borstel naast de wc staat.

Alles bij elkaar dus alleen maar positieve geluiden over onze nieuwe Hygiëne Kampioen.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler

Testbericht 4: Geen aanslag en vieze geurtjes meer

Ralf Tzscheutschler

Ons idee van hygiëne is al enorm veranderd. Want ook als we de toiletborstel vergeten is het toilet na het doorspoelen gewoon schoon. Het is echt een geruststelling om te weten dat spontaan bezoek geen verrassingen te wachten staan, ook als we een dagje of langer het toilet niet hebben schoongemaakt. De Hygiëne Kampioen is en blijft perfect schoon.

Ons oude toilet, dat ook nog in gebruik is, moet veel vaker worden gecontroleerd en schoongemaakt, om pijnlijke opmerkingen te voorkomen. En je moet het oude toilet na een week echt poetsen, om onaangename geurtjes te voorkomen. Bij de Hygiëne Kampioen hebben we tot nu toe nog niets vreemds geroken.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, Familie Tzscheutschler
Ook goed voor het milieu

We gebruiken amper schoonmaakmiddelen – een beetje zeepsop, en dat is het wel. We zijn erg sceptisch over veel soorten reinigers, en gebruiken al jaren biologisch afbreekbare middelen, en dan ook nog met mate. De natuur heeft het al zwaar genoeg te verduren met wat wij mensen achterlaten. Om dan nog een chemische fabriek door het toilet te spoelen...

In elk geval is een toiletbezoek tegenwoordig in alle opzichten fijn.


Testbericht 3: De Quick Release- en Soft Closing-functies zijn gewoon geweldig!

Ralf Tzscheutschler

De Hygiëne Kampioen staat nu op zijn plek in onze nieuwe badkamer, en ik vind dat hij prachtig in het totaalbeeld past. Naast dat hij optisch gezien erg mooi is, heeft de wc ook praktische voordelen. De bril en deksel van onze oude wc klapten vaak hard naar beneden als je ze niet vasthield. Je kon het altijd direct horen als er iemand naar het toilet ging. Dankzij de Soft Closing-functie is dat niet meer zo.

De bril is ook super eenvoudig te verwijderen en terug te plaatsen. Deze Quick Release-functie is een zegen. Bij ons oude toilet moesten we altijd om de scharnieren heen poetsen, en daar werd het altijd erg vies.

Dus twee duimen omhoog voor de functies van de wc-bril: Quick Release en Soft Closing.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler

Testbericht 2: Snel te reinigen met alleen een doekje!

Ralf Tzscheutschler

De nieuwe Hygiëne Kampioen is heel gemakkelijk schoon te maken. Omdat geen afzettingen in de pot achterblijven, gaat het poetsen veel sneller. Ook onder de rand is na drie weken amper afzetting te zien. Een doekje is genoeg om alle 'kleine' verontreinigingen te verwijderen. Ik heb ontdekt dat het schoonmaken van ons nieuwe DirectFlush-toilet drie keer sneller gaat. Ook onze schoonmaakster zullen we binnenkort vragen wat haar ervaringen zijn.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hardnekkig vuil in de oude wc

We kunnen dus zeggen dat het poetsen van ons oude toilet veel meer moeite koste. We kwamen tijdens het schoonmaken ook veel meer vuil tegen. We hebben geprobeerd om de afzettingen met een schuursponsje en schoonmaakmiddel te verwijderen, maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Dat komt waarschijnlijk omdat de toplaag van het toilet door het schoonmaken met zuurhoudende reinigingsmiddelen beschadigd is geraakt. Mijn vrouw gebruikte dat soort middelen, met bijvoorbeeld citroenzuur, in het begin erg vaak. Maar het is erg belangrijk om alleen een neutrale reiniger te gebruiken. De probleemgebieden van het oude toilet waren onder de rand, bij de scharnieren van de zitting en in het gebied waar het spoelwater de pot binnen komt. Daar is veel kalkaanslag te zien. Met een neutrale reiniger is dat lastig te verwijderen. Bij de Hygiëne Kampioen is daar nog niets te zien.


Testbericht 1: Mooi design en aangenaam materiaal

Ralf Tzscheutschler

De montage verliep vlot en de Hygiëne Kampioen ziet er dankzij zijn vorm zeer modern uit. We vonden het rondom afgesloten design en de licht afgeronde randen van de Subway 2.0 zeer mooi. De Hygiëne Kampioen past perfect bij de rest van de badkamer, aangezien de andere sanitairelementen ook die licht afgeronde vorm hebben.

Hygiëne kampioen, familie Tzscheutschler
Hygiëne kampioen, Familie Tzscheutschler
De zitting: stabiel en comfortabel

We zijn vooral benieuwd naar het schoonmaken en de Soft Close-functie van de wc-deksel. De zitting ziet er stabiel uit en het oppervlak voelt door het gebruikte materiaal aangenaam aan. Ten opzichte van het oude toilet zit je hier iets meer naar voren, omdat de zitting achter iets hoger is. Maar dit is niet onaangenaam. Het zit erg comfortabel.