Onze hygiëne kampioen: reviews over en ervaringen

Door de familie Zielinski uit Sarstedt.

  • Anja (42), Gunther (44)
  • Dochter Theresa (4)
  • Drie katten (Felix, Lilli en Fussel)

Testbericht 5: Overtuigd door de Hygiëne Kampioen

Gunther Zielinski

Aan het begin van de test kon ik me maar moeilijk voorstellen hoe de nieuwe Hygiëne Kampioen anders kon zijn dan de ons zo geliefde, fijne Subway van Villeroy & Boch. We kozen toen al voor deze variant, niet alleen vanwege de optische kenmerken maar ook de 'secundaire voordelen' zoals het pareleffect, dus wat kon er nu dan zoveel beter zijn?

Het Aha-erlebnis kwam direct na de installatie

Het pareleffect werkt nu nóg beter. Niet alleen de testvloeistof, maar ook de 'natuurlijke' teststoffen kleven amper aan het sanitair, zodat een zwaai met de borstel door de pot gewoonlijk volstaat om de wc schoon te maken (en soms hoeft dat niet eens). Erg aangenaam wordt het pas als het tijd is om de wc schoon te maken. De wc-eend kan de deur uit. Waar we vroeger blind met de borstel onder de toiletrand moesten schrobben, is nu een doekje met wat gewone badkamerreiniger voldoende. Even vegen en klaar is Kees. Je ziet gewoon dat het toilet schoon is. Heeft er wel eens iemand met een spiegeltje onder de toiletrand gekeken? Ik zou niet eens willen weten wat zich daar allemaal aan vuil ophoopt – hoe goed je ook schrobt en poetst. Mooi is ook de Soft Closing-functie van de zitting. Erg stabiel en zwaar, maar handig in gebruik. Zelfs onze vierjarige prinses kan nu de deksel niet meer naar beneden laten klappen. Hij sluit langzaam en geruisloos.

Wij zijn overtuigd!

Alles bij elkaar zijn we erg onder de indruk van de Hygiëne Kampioen en de innovaties. Het enige zwakke punt – als dat al een zwak punt is – is de spiegeling van de waterstraal in de pot, die ik eerst aanzag voor een verkleuring van het materiaal. Als Villeroy & Boch hier nog iets op vindt, dan krijgt deze wc van ons geen 10, maar een 10 met een ster!


Testbericht 4: Ook aan de kleintjes is gedacht!

Gunther Zielinski

Onze dochter was natuurlijk enorm onder de indruk van de hele verbouwing en wilde alles uitgebreid uitproberen; ze deed het toiletdeksel een paar keer op en neer – jammer genoeg geen geklepper meer. Wij vinden dat natuurlijk super; de Soft Closing-functie is fantastisch! Het werkt erg soepel. Je hoeft alleen de deksel even een tikje te geven, en dan sluit hij langzaam en vanzelf. Aan de ene kant dus geen geklepper meer, maar aan de andere kant is het fijn dat er geen vingers meer tussen de bril kunnen komen. En als we het over de zitting hebben, nog een ander belangrijk punt voor jonge gezinnen: de toiletverkleiner van onze dochter past perfect. Dat betekent dat ook haar vriendinnetjes hier zonder problemen op bezoek kunnen komen.

Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Heerlijk schoon en hygiënisch

Over kinderen gesproken... Je kunt kinderen nooit overal en altijd in de gaten houden bij het spelen. Het is daarom erg geruststellend om te weten dat het toilet altijd schoon is en dat bacteriën er geen kans krijgen; dankzij AntiBac! Zoals ik al zei, moest onze dochter direct het nieuwe toilet uittesten! En zelfs haar grote teddybeer Ben moest een paar keer proefzitten. Alles verliep zonder problemen: ook hij zit erg comfortabel op de Hygiëne Kampioen!


Testbericht 3: Eerst sceptisch, dan positief verrast!

Gunther Zielinski

We waren voor de installatie van de Hygiëne Kampioen behoorlijk sceptisch, omdat een kennis van ons ervaring had met een spoelrandloos toilet uit de bouwmarkt. De spoelkracht van dat toilet was ondermaats. Het papier wilde niet weg en er bleef altijd iets in de pot achter, omdat het toilet niet voldoende spoelkracht had. Hij heeft het toilet twee keer geruild – maar steeds was het resultaat hetzelfde. Daarom lette ik vooral op de spoelkracht van de Hygiëne Kampioen en die is uitstekend! Het DirectFlush-spoelsysteem is slim bedacht, reikt tot in alle hoekjes en zorgt voor een werveling die het hele toilet schoon spoelt. Ik ben erg benieuwd om te zien wat onze vrienden van onze Hygiëne Kampioen denken. Als ze hun doe-het-zelf-toilet dan niet inruilen voor een Hygiëne Kampioen, dan is dat hun probleem.

Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Hygiëne kampioen, familie Zielinski, fluid test
Bacteriën krijgen geen kans

In vergelijking met onze vorige wc is puur optisch gezien geen verschil te zien met de nieuwe Subway 2.0 met DirectFlush. Toen we voor het verwijderen van de oude Subway de test met de blauwe vloeistof deden, was ik best tevreden. Het grootste deel parelde mooi af en na het spoelen was er niets blauws meer te zien.  Des te verrassender was de nieuwe Hygiëne Kampioen. Hier blijven zelfs zonder spoelen amper sporen achter in de pot. Het grootste deel spoelt direct weg. Hier hebben bacteriën echt weinig kans zich te hechten. Ook omdat de nieuwe Subway 2.0 is uitgerust met AntiBac. Dit speciale glazuur zorgt ervoor dat bacteriën niet op de toplaag kunnen groeien, iets wat voor gezinnen met kinderen een enorme geruststelling is. Over de kindvriendelijkheid van de Subway 2.0 een volgende keer meer.


Testbericht 2: Thuis een nieuw toilet testen – een fantastisch idee!

Anja Zielinski

Ik vind het geweldig dat Villeroy&Boch zijn innovatieve toilet door gewone mensen thuis laat testen, die hun ervaringen en meningen kunnen delen. Dan moet je als bedrijf al heel zeker van je zaak zijn, want erg gewoon is dit niet. Ik heb tenminste nog nooit van een bedrijf gehoord dat zoiets deed. Daarom waren we ook erg blij dat Villeroy&Boch ons als testers heeft uitgekozen, want er waren vast erg veel aanmeldingen. Na de bevestiging ging alles heel snel en gemakkelijk. Een paar maten doorgeven, een installatiedatum afspreken en een paar dagen later stond de loodgieter al met de nieuwe wc voor de deur.

Hygiëne kampioen, Familie Zielinski, video toilette Soft-Closing
Hygiëne kampioen, familie Zielinski
De naam is het programma

De DirectFlush Subway 2.0 met CeramicPlus- en Antibac-toplaag - dat is de volledige naam van het nieuwe toilet. Of gewoon hygiëne kampioen (dat is ook veel gemakkelijker uit te spreken). Ik ben in elk geval erg benieuwd of hij ook doet wat Villeroy&Boch belooft. Hij moet eenvoudig te reinigen en veel hygiënischer zijn dan normale toiletten. Dat is voor mij als moeder van een jong kind natuurlijk erg belangrijk, want onze dochter speelt ook regelmatig in de badkamer. En als daar dan minder bacteriën zijn, vind ik dat een geruststellende gedachte.

In elk geval is mijn eerste indruk van de hygiëne kampioen erg goed: een prachtige glans, mooie afwerking, stabiele bril, modern design. Ik had ook niet anders verwacht, want we hebben al eerder een toilet van Villeroy & Boch gehad, waar we ook erg tevreden over waren. Nu is het tijd om te testen. Eens kijken of het toilet poetsen nu ook leuker is – ik geloof het wel :)


Testbericht 1: Kom ik nu op de televisie?

Gunther Zielinski

Meedoen aan de producttest van de hygiëne kampioen vonden we op zich al leuk. Toen Villeroy&Boch ons vroeg of hun filmploeg de installatie mocht vastleggen, zeiden we natuurlijk ja. Vandaag was het zover, de jongens zijn net weer weg en het was erg interessant! Cameramensen, geluidstechnici, een regisseur, lampen, de loodgieter met zijn gereedschap en het nieuwe toilet: dat moest allemaal zien te passen in onze gastenbadkamer van ongeveer 6 vierkante meter. Maar het is allemaal gelukt. Het is fascinerend hoe professioneel Villeroy & Boch dit heeft geregeld. De installateur was een echte vakman. Ik geloof dat hij voor het verwijderen en plaatsen van de toiletten krap dertig minuten nodig heeft gehad. Maar de regisseur wilde natuurlijk de afzonderlijke stappen filmen en scènes steeds weer vanuit een andere hoek en met verschillende instellingen draaien. Net zoals we dat kennen uit de film.

Hygiëne kampioen, familie Zielinski
Hygiëne kampioen, familie Zielinski

Als laatste werden mijn vrouw en ik ook gefilmd; wij mochten vertellen wat onze eerste indruk van de hygiëne kampioen was. Villeroy & Boch gaat een documentaire maken over de hele testactie. Ik ben best benieuwd hoe die eruit zal komen te zien. We zullen zien waar hij allemaal te zien zal zijn. En of mijn scènes er nog in zitten of eruit zijn geknipt. Mijn eerste indruk van de hygiëne kampioen was trouwens erg goed, maar daarover later meer.