Badkamerinrichting

Unieke ideeën voor wellness-oase

Een smaakvol ingerichte badkamer maakt uw huis specialer en biedt pure ontspanning. Om het ontwerp van uw droombadkamer voor u te vereenvoudigen, hebben we nuttige informatie, tips en suggesties voor u op een rijtje gezet. Laat u inspireren door fraaie keramische producten, hoogwaardige materialen, indrukwekkende kleurconcepten en innovatieve ontwikkelingen. Naast een verfijnde esthetiek staan ook praktische overwegingen altijd centraal. Met Villeroy & Boch worden zowel uw stilistische eisen als uw wensen op het gebied van functionaliteit en comfort op het hoogste niveau vervuld. 

Onbeperkte mogelijkheden om uw eigen badkamer te ontwerpen

De bouw van een nieuw huis, een uitgebreide sanering of een renovatie – er kunnen allerlei redenen zijn voor het opnieuw ontwerpen van de badkamer. Voordat u begint, moet u echter de tijd nemen om een aantal zaken op een rijtje te zetten en uw persoonlijke wensen te bepalen. Vraag u voordat u daadwerkelijk met de planning begint af welke kleuren u wilt, welke materialen u bevallen en aan welke inrichtingsstijl u de voorkeur geeft. Moeten douche en bad een vaste plek in uw inrichtingsconcept krijgen of kiest u voor één van beide? Hoeveel opbergruimte hebt u nodig en welke technische snufjes vormen de finishing touch van uw badkamerinrichting?

Trends voor uw badkamer

Creatieve kleuren en karaktervolle materialen voor de badkamerinrichting

Kleuren hebben een heel belangrijke invloed op de menselijke psyche. Ze veroorzaken emoties en beïnvloeden onze stemming. Dit effect kan effectief worden gebruikt bij het ontwerp van de badkamer. 

Rood staat bijvoorbeeld voor passie en energie. Oranje symboliseert levensvreugde en werkt als een echte stemmingsverbeteraar, terwijl groen en blauw een harmoniserend en rustgevend effect hebben. Geel zorgt voor een goed humeur en bruine tinten helpen om na een stressvolle dag te "aarden".

Voor de kleur in uw badkamer

Tegelijkertijd spelen ook uw persoonlijke favoriete nuances ook een belangrijke rol als het gaat om uw eigen welzijn. Met Villeroy & Boch kunt u gebruikmaken van de kracht van de kleuren bij de badkamerinrichting. Zet bijvoorbeeld de kleurrijke accenten met de meubels van de collecties Finion en Avento en met de keramische producten van de collecties Loop & Friends, Artis of La Belle.

Een overzicht van onze kleurrijke producten

Ook ons gevarieerde aanbod van hoogwaardige tegels voor wand en vloer maakt een inrichting volgens uw ideeën mogelijk. De aantrekkelijke kleurenconcepten en verschillende materialen bieden een brede reeks aan ontwerpvarianten. Ontdek bijvoorbeeld het gevarieerde kleurenspectrum van de natuur dat indrukwekkend tot uitdrukking komt in de keramische vilbostone-tegels van de collectie Tucson. Voor een aangenaam binnenklimaat verrijkt u uw wellness-oase met groene kamerplanten.

De bijpassende tegels voor u 

Bad of douche? - liefst allebei!

Na een drukke dag is het verkwikkend en tegelijkertijd reinigende effect van een bad pure ontspanning voor alle zintuigen. Voor wat betreft design hebt u bij ons alle mogelijkheden. Kies uit fraaie rechthoekige, ovale of ronde vormen. Een hoekbad is geschikt als luxueuze blikvanger in een moderne wellness-badkamer, en hetzelfde geldt voor een vrijstaand model.

Ruimtelijke oplossingen die perfect op u zijn afgestemd

Geselecteerde extra’s, zoals een geïntegreerd whirlpool-systeem of de elektronische afvoerfunctie ViFlow+, zorgen tevens voor unieke ontspannen momenten en een welkom comfort. Maar ook een verfrissende douche heeft zijn voordelen en biedt een uitstekende gelegenheid om de stress van het dagelijks leven van u af te spoelen. Wat dacht u van een douche op vloerniveau of een douchebak op maat die individueel aan elke badkamer kan worden aangepast?

Onze productwereld in een oogopslag

Stijlvaste individualiteit – een unieke badkamer ontwerpen

De inrichtingsstijl van een ruimte is meer dan alleen een kwestie van wat u ziet. De inrichtingsstijl straalt vooral ook een levensgevoel uit. De klassieke stijl zorgt bijvoorbeeld voor een bijna aristocratische elegantie die van fijnzinnigheid getuigt. Aangezien ze telkens opnieuw worden geïnterpreteerd zullen de vormen die hier worden geciteerd nooit uit de mode raken. De urbane Metropolitan-stijl spreekt weer een geheel andere designtaal. Luxe betekent hier het weglaten van het overbodige. Gecombineerd met een ongeëvenaarde puristische esthetiek. Perfect op elkaar afgestemde componenten vullen elkaar terloops aan en vormen samen een groter geheel waardoor uw badkamer op indrukwekkende wijze een unieke plek wordt.

Ontdek onze stijlwerelden

De Country-stijl is minder stringent, maar juist speels romantisch. Geïnspireerd door de organische vormen van de natuur, stralen de individuele elementen een harmonieuze perfectie uit. Warme nuances en fineer van echt hout maken van uw badkamer een oase van rust waar u zich elke dag volledig thuis kunt voelen. Om te ontdekken welke stijl en welke collectie het beste bij u passen, gebruikt u onze stijlzoeker. Onze inspirator biedt bovendien veel ruimte voor creatief experimenteren en combineren.

Stijl vinden met de stijlvinder Inspiratie in de badkamerinspirator

Elegant gevormde keramische producten – klassiekers voor de badkamerinrichting

Om een aantrekkelijke wellness-oase van uw eigen badkamer te maken, zijn er veel verschillende componenten nodig die zowel stilistische als functionele taken vervullen. U gebruikt de wastafel vele keren per dag. Hierdoor nemen de eisen aan dit essentiële element toe. Opzetwastafel of onderbouwwastafel? Meubelwastafel of inbouwwastafel? Rond, ovaal of hoekig? Het is geheel aan u! Laat u inspireren door de veelzijdige mogelijkheden. Onze collectiepagina's en brochures tonen u smaakvolle combinatiemogelijkheden en actuele trends zoals het masterpiece Octagon van hoogwaardig TitanCeram.

Overtuigende badkamerkeramiek

Ook de wc's van Villeroy & Boch overtuigen met perfecte designs en optimaal comfort. Innovatieve DirectFlush-modellen met spoelrandloos design zijn bijzonder hygiënisch en waterbesparend. Als u voldoende ruimte beschikbaar hebt, kan er ook een bidet in uw badkamerontwerp worden geïntegreerd. De fraai designobjecten van Villeroy & Boch komen in optische harmonie met het toilet in elke badkamer mooi tot hun recht. Om het reinigen en onderhouden van keramische oppervlakken eenvoudiger en efficiënter te maken, kiest u bovendien voor een veredeling met CeramicPlus.

Naar onze bidets en toiletten CeramicPlus - de veredeling

Badkamerinrichting met fraai vormgegeven meubels

Opslagruimte is in elke badkamer een probleem. Hoeveel u nodig hebt, hangt af van uw persoonlijke levenssituatie. Met de hoogwaardige kastelementen van Villeroy & Boch creëert u op elegante wijze ruimte voor handdoeken, verzorgingsproducten en vele andere gebruiksvoorwerpen die u graag binnen handbereik wilt hebben.

Naast rekken, zijkasten en hoge kasten zijn ook wastafelonderkasten ideaal als stijlvolle opbergmogelijkheid. De verschillende oppervlakken van de individuele collecties verrijken de sfeer met hun naar keuze glamoureuze, puristische of natuurlijk ogende uitstraling. Zo verwennen de fronten van de collectie Antheus het oog van de toeschouwer met hoogwaardig fineer van echt hout en overtuigt Avento met hoogglanzend acrylglas. De spiegelskasten van Villeroy & Boch zijn een bijzonder praktische highlight. Uitgerust met innovatieve verlichtingstechniek en talrijke extra's, zoals een vergrootspiegel, een magneetbalk en een intelligent relingsysteem, zet de My View 14 geheel nieuwe maatstaven.

My View 14 Antheus Avento

Geavanceerde badkamerinrichting – design en techniek in perfecte symbiose

Zodra het voorlopige ontwerp van de badkamerinrichting is voltooid, kan de concrete planning beginnen. De praktische badkamerplanner van Villeroy & Boch ondersteunt u hierbij door uw persoonlijke wensen in 3D te visualiseren. De basis hiervoor is de plattegrond van uw badkamer met alle bouwkundige bijzonderheden. Onze planningsontwerpen helpen u tevens bij het ontwerp.

Voer de individuele componenten nu stuk voor stuk in en u kunt naar hartenlust uitproberen hoe ze bij elkaar passen. Tot slot sturen wij u desgewenst uw persoonlijke badkamerontwerp toe. Onze talrijke dealers zijn ook beschikbaar om u te helpen en ondersteunen u van het eerste idee tot en met de realisatie van het nieuwe ontwerp van uw badkamer.