Interieurideeën voor de badkamer: Inspiratie voor decoratie en inrichting

[Translate to Nederlands:] Squaro Edge 12 von Villeroy & Boch

U hoeft uw badkamer niet perse te verbouwen om deze ruimte knusser en uitnodigender te maken. Met wat badkamerdecoratie, frisse verf op de muur en de juiste verlichting komt uw badkamer zo mooi mogelijk voor de dag en creëert u een ontspannende woonsfeer. Hier hebben we een aantal ideeën voor de decoratie van uw badkamer op een rij gezet welke u met weinig moeite en lage kosten kunt realiseren.

Harmonieuze kleuren in de badkamer

[Translate to Nederlands:] Artis Badezimmer von Villeroy & Boch

Met lichte kleuren zien kleine badkamers er optisch groter en ruimer uit. Toch hoeft dit niet altijd sneeuwwit te zijn. Ook andere lichte kleuren geven de ruimte een open uitstraling en vormen een prachtige basis voor badkamerdecoratie in bijpassende kleuren. Combineer deze met natuurlijke elementen zoals hout of steen in gedekte kleuren en eventueel het een of andere kleuraccent. Nog een tip: Gebruik waar mogelijk niet meer dan drie verschillende kleuren of materialen voor de inrichting en accessoires. Dan ziet de ruimte er rustiger en stemmiger uit.

Zet uw decoratie voor de badkamer in het juiste licht

[Translate to Nederlands:] Subway 2.0 von Villeroy & Boch
[Translate to Nederlands:] MyView von Villeroy & Boch

Voldoende licht, vooral bij de spiegel, is in de badkamer natuurlijk onmisbaar. Toch creëren sterke lichtbronnen die de gehele ruimte verlichten vaak geen bijzonder gezellige sfeer. Het is beter om te kiezen voor meerdere kleine spotjes waarmee aparte delen van de ruimte en decoratieve elementen worden uitgelicht. Vaak helpt het ook om de plafondlamp opnieuw in te stellen en een peertje met warme kleurtemperatuur te gebruiken zodat de badkamer er uitnodigender uitziet. Mooie kaarsenhouders met geurkaarsjes zorgen ook zonder de plafondlamp in te schakelen voor voldoende licht en verspreiden tegelijkertijd een aangename lucht door de badkamer.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Heeft u een kleine, wat beklemmende badkamer? Laat hem er dan ruimer uitzien door gewoon een grote spiegel te plaatsen. Vooral spiegels die van achteren belicht worden, zorgen daarbij voor een elegant effect (wat met led-technologie ook nog eens onopvallend te realiseren is). Bovendien kunt u met direct boven de spiegel aangebrachte spots de ruimte indirect verlichten en tegelijkertijd een optimale lichtval voor uw dagelijkse badkamerrituelen zorgen. Ook een lichtketting boven de spiegel zal met zijn vriendelijke retro-chique look nooit uit de mode raken.

[Translate to Nederlands:] MyView von Villeroy & Boch

Creëer decoratieve bergruimte

[Translate to Nederlands:] Finion von Villeroy & Boch

Kies bewust voor badkamerdecoratie die er niet alleen mooi uitziet, maar ook dagelijks helpt met het houden van orde en bieden van overzicht. Denk dan bijvoorbeeld aan manden, schalen en andere bakjes waar u handdoeken, badaccessoires, make-upborsteltjes en allerlei belangrijke kleinigheden in kunt opbergen. Met mooie mandjes en bakjes versiert u de badkamer en zorgt u tegelijkertijd voor meer overzicht en comfort.

Haal de natuur de badkamer in

[Translate to Nederlands:] Squaro Edge 12 von Villeroy & Boch

Planten vormen een bijzondere versiering voor de badkamer. Alle ruimtes worden hiermee mooier en huiselijker. Vooral groene planten met stevige, gladde bladeren zijn ideaal voor in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan palmen, varens, monstera of klimop. Maar ook bepaalde orchideeën voelen zich heerlijk in deze warme, vochtige omgeving. Heeft u geen raam in de badkamer of slechts weinig lichtinval? Misschien heeft u nog een aansluiting over voor speciale plantenverlichting. Of zet gewoon een eenvoudige glazen vaas met snijbloemen neer. Als alternatief kunt u ook decoratieve planten uit kunststof, hout, papier of textiel nemen voor een natuurlijke look in uw badkamer.

Benut wanden en vloer optimaal

Met een knusse badmat geniet u niet alleen van warme voeten als u uit het bad of de douche stapt, maar het vormt ook een mooi decoratief element waarmee u de ruimte een geheel nieuwe uitstraling geeft. Door de kleuren van tapijt, wanden en douchegordijn op elkaar af te stemmen, ontstaat een bijzonder harmonieus geheel. Maar u kunt evengoed een kleurcontrast creëren met het tapijt en dit in een paar losse accessoires laten terugkomen.

[Translate to Nederlands:] Antheus von Villeroy & Boch
[Translate to Nederlands:] Subway 2.0 von Villeroy & Boch
[Translate to Nederlands:] Avento von Villeroy & Boch

In kleine badkamers is het juist beter de vloer zo veel mogelijk vrij te houden. Kasten of andere meubels kunnen hier beter aan de wand worden gemonteerd dan op de vloer worden gezet; dat maakt ook het schoonmaken van de badkamer makkelijker. Kastjes en planken op gezichts- of gebruikshoogte vormen een ruimtebesparende plek om spulletjes neer te zetten en zorgen voor een heldere structuur, orde en overzicht.