Annette Maria Sonntag

Productdesign toegespitst op keramiek.

De in Saarland geboren ontwerpster studeerde productdesign aan de Academie voor Schone Kunsten Saar. Na het behalen van haar diploma ( 2002) volgde ze het Master of Arts-programma ( 2004) bij prof. Andreas Brandolini, zich specialiserend in de productie van keramiek. Sinds 2003 is Annette Maria Sonntag werkzaam als zelfstandig ontwerpster. Ze ontwerpt producten voor industriële klanten die internationaal op de markt worden gebracht. Voor Villeroy & Boch heeft ze onder andere de huidige collectie Joyce ontworpen en ontwikkeld. Sinds 2011 geeft ze les in productontwerp aan de Academie voor Schone Kunsten Saar.

Annette Maria Sonntag
Joyce

Het ontstaan van de Joyce-collectie

Individualisering is een van de sterkste trends van vandaag de dag. Met de collectie Joyce, de eerste badkamer met apps, haalt u de laatste trends in huis. Joyce is verrassend speels en veelzijdig, en het design geeft innovatieve mogelijkheden om de badkamer in te richten. Bij het ontwerpen van de collectie stond voor Annette Maria Sonntag voorop dat er een ruime plek om te wassen en een slim opbergsysteem moesten komen. Door de flexibele plaatsing van de zeepdispenser, kraan en kleurige apps kan de badkamer extra persoonlijk worden gemaakt. De ontwerpster heeft zich laten inspireren door het computerbeeldscherm – toepassingen en apps kunnen heen en weer worden verschoven, naar de plek waar u het nodig hebt, altijd bij de hand.

De apps zijn praktische accessoires die in geen enkele badkamer mogen ontbreken. Met de schalen, app-vaas en zeepbakjesset kunt u de wasruimte steeds weer naar hartenlust veranderen. Alles heel eenvoudig en snel. Alle apps hebben aan de onderkant een zacht magneetvlak, waardoor ze stabiel op de wastafel blijven staan.

De app-schalen zijn stapelbaar, in drie hoogten verkrijgbaar en kunnen naar wens met inzetstukken en deksel worden geleverd. U kunt ze onderling combineren en zo steeds nieuwe kleuraccenten in de badkamer aanbrengen. Net als het keramische afdekplug en de app-vaas zijn alle schalen verkrijgbaar in wit, zachte tinten als de aardetint Peru, warmgeel Sahara of blauwgrijs Bali, en in knalkleuren als het krachtige petrol Curaçao en fuchsiaroze Florida.

De Apps

Augmented Reality App

Zo zien onze producten eruit in uw badkamer

Nu downloaden

Newsletter

Blijf op de hoogte van het nieuwste uit de badkamerwereld

Nu aanmelden

Dealer zoeken

Vind Villeroy & Boch dealers in uw omgeving

Nu starten