Gesa Hansen

Bekroonde meubels, geprezen interieurs.

De Duits-Deense ontwerpster Gesa Hansen werd in 1981 in een familie van meubelontwerpers en architecten geboren. Na haar studie aan de Bauhaus Universität Weimar verhuisde ze naar Parijs en werkte hier in het atelier van de beroemde architect Jean Nouvel. In 2009 richtte zij het label "The Hansen Family" op, dat grote successen met handgemaakte meubels in Scandinavisch design boekt en meteen met 2 Red Dot Awards, een Good Design Award van het Chicago Athenaeum alsook de German Design Preis 2011 werd onderscheiden. Het tijdschrift "Elle Decoration" riep Gesa Hansens "Interior Design Studio" voor zijn buitengewone interieurs in 2012 uit tot nieuwkomer van het jaar. Werner Aisslinger verkoos haar in 2014 tot de beste jonge ontwerper van Duitsland. Voor Villeroy & Boch heeft de ontwerpster een exclusief kleurenconcept ontwikkeld dat veel nieuwe ontwerpmogelijkheden op badkamergebied biedt.

De collecties

Het kleurenconcept werd door Gesa Hansen speciaal voor de hoogwaardige wastafeleditie Artis ontwikkeld. De 15 harmonische tinten scheppen in combinatie met de subtiele vormtaal een unieke, moderne ambiance die met andere Villeroy & Boch-producten kan worden aangevuld: alle nuances zijn ook voor de badmodellen Squaro Edge 12, La Belle en Loop & Friends verkrijgbaar. Gekleurde spoelbakken completeren het aanbod en vertalen het kleurenconcept uit de badkamer op elegante wijze naar andere woonvertrekken.

Een kleurenconcept met persoonlijkheid

Geïnspireerd door het prachtige kleurenspel van de jaargetijden in Parijs, heeft Gesa Hansen voor Villeroy & Boch een kleurenconcept ontwikkeld dat is gebaseerd op verschillende nuances. Met vier harmonische kleurwerelden en een neutrale reeks uit het zwart-grijs-spectrum wekt de ontwerpster de flair van de jaargetijden in Parijs tot leven: van het frisse groen van de lente, de stralende zomerzon en de rosékleurige herfstbladeren tot aan het heldere blauw van de winter. Hiermee pakt Gesa Hansen de modetrend van gedurfdere kleuren op en vertaalt deze naar het interieur.

Met deze 15 expressieve tinten kunnen individuele accenten in de badkamer worden gezet en kan de gehele uitstraling van de ruimte positief worden veranderd. Zo doet een zonnig gele tint de ruimte groter lijken, straalt rood kracht en energie uit en zorgen blauw en groen voor rust en ontspanning.

Kleurwerelden ontdekken