Kai Steffan

Premium-designs vormen zijn handelsmerk.

Als Creative Director van Villeroy & Boch was Kai Steffan jarenlang verantwoordelijk voor de uiterlijke presentatie van het merk en speelde hij een belangrijke rol in het ontwerp en de uitvoering van de karakteristieke merkeigenschappen voor de bedrijfsonderdelen product en communicatie. Na zijn studie aan het Nova Scotia College of Art and Design in Halifax/Canada en het St. Martins College of Art and Design in Londen, werkte hij voor verschillende design- en reclamebureaus waar hij al voor de klant Villeroy & Boch actief was. Begin 2009 stapte Kai Steffan over naar Villeroy & Boch in de hoofdvestiging in Mettlach, waar hij tot 2015 als Inhouse Creative Director een toonaangevende rol bij het design van Villeroy & Boch had.

Kai Steffan, designer
Zuilwastafel Octagon van Villeroy & Boch

De collecties

Kai Steffan heeft voor Villeroy & Boch talloze premium-designs en eenmalige producties gecreëerd voor de bedrijfsonderdelen Badkamer & Wellness en Dining & Lifestyle. Naast de exclusieve zuilwastafel Octagon ontwierp hij onder andere de hoogwaardige collectie cadeauartikelen Authentic Avantgarde, de massieve badmeubelserie True Oak en de bijpassende wastafel met het Farmhouse-ontwerp.

Collectie True Oak van Villeroy & Boch

Octagon – het ontstaan van een meesterwerk

In het begin was er een achthoek. Als sinds de oudheid het symbool van perfectie en inspiratie voor een geheel nieuw wastafel-design. Allereerst moest Kai Steffan deze perfectie in keramiek vangen. Het resultaat is niets minder dan een meesterwerk van precisie en vakmanschap dat zijn gelijke niet kent: Octagon. Highlight van de exclusieve zuilwastafel van TitanCeram is de gefaceteerde binnenkant die doet denken aan geslepen edelstenen. In combinatie met de ronde buitenvorm en de extreem dunne wanden wordt er een emotionele spanning gecreëerd die het object tegelijkertijd in balans brengt. Niet alleen het keramiek is buitengewoon. Door individuele oppervlakken wordt de vrijstaande zuil zelf een meesterwerk: Octagon.

Wastafel Octagon van Villeroy & Boch
Zuilwastafel Octagon van Villeroy & Boch
Wastafel Octagon van Villeroy & Boch
Octagon Awards

Unieke vorm, uitmuntend design

Het design-hoogtepunt Octagon van Kai Steffan won in 2015 de prestigieuze GOOD Design™ Award en bereikt de finale van de beurs Boutique Design in New York City in de categorie "Best Product Design" voor de categorie badkamer. Begin 2016 werd het unieke ensemble van wastafel, vrijstaande zuil en koperen sierring bekroond met één van de belangrijkste designprijzen ter wereld – de iF Design Award.