TitanCeram van Villeroy & Boch

TitanCeram

Meesterlijk keramiek


Sinds ongeveer 270 jaar drukt Villeroy & Boch, als geen andere bedrijf, zijn stempel op badkamer keramiek. Met de ontwikkeling van TitanCeram bereikte de expert in Mettlach weer een nieuwe mijlpaal in de keramiek research, die de toekomst van de badkamer ingrijpend zal beïnvloeden.

Video bekijken     Naar de producten


Sterker

Keramiek opnieuw uitgevonden. De vraag naar de grondstof van de toekomst beantwoordt Villeroy & Boch met het versmelten van selecte, natuurlijke grondstoffen als veldspaat, kwarts en klei en creëert daarmee de materiaalinnovatie TitanCeram.

De toekomst begint nu: Een volledig nieuw soort keramische grondstof, die de eigenschappen van hoogwaardig keramiek verenigt met buitengewone sterkte en daarmee indrukwekkende delicate vormen mogelijk maakt.

 

TitanCeram van Villeroy & Boch

Verfijnder

TitanCeram geeft zelfs de meest verfijnde vormen met extreem dunne wanden en haarscherpe randen een buitengewone stabiliteit. Met de modernste technologie en al hun ervaring realiseren de keramische ambachtslieden met de nieuwe grondstof precieze en delicate meesterwerken. Villeroy & Boch zet met TitanCeram opnieuw een nieuwe standaard voor hedendaags badkamer design.

Welgevormd

Grenzeloze vormen Dankzij de innovatieve materiaaleigenschappen van TitanCeram kunnen de productontwerpers vanaf nu hun rijkdom aan ideeën de vrije loop laten. Met name verfijnde vormen kunnen door Villeroy & Boch met behulp van dit nieuwe materiaal omgezet worden in toonaangevende topontwerpen van de hoogste kwaliteit. Een eerste indrukwekkend voorbeeld is de reeds meervoudig bekroonde premium wastafel Octagon: een meesterwerk van precisie.

Designer Kai Steffan, Octagon

“Met TitanCeram kunnen sanitaire producten in een uiterst precieze vormgeving met extreem dunne wanden en haarscherpe randen vervaardigd worden”

— Designer Kai Steffan over het "geheim” achter Octagon.

Octagon van Villeroy & Boch

Stap voor stap naar een topontwerp

Van het idee tot aan een meesterwerk: De ontwerpen van onze vormgevers worden door onze productie-experts omgezet in keramische kunstwerken. Met jarenlange ervaring en grote passie hebben wij onze productieprocessen doorontwikkeld en geperfectioneerd. Volg ons bij het ontstaan van de Octagon.

Octagon, Eigen fabricaat

Eigen fabricaat

De keramische massa wordt door ons zelf geproduceerd en ondergaat daarbij meerdere kwaliteitscontroles. De bewerkingen van het malen, mengen, en filteren worden streng bewaakt , om er zeker van te zijn dat de basis massa voldoet aan onze hoge kwaliteitsstandaarden.

Octagon, Grondige voorbereiding

Grondige voorbereiding

De Octagon, ons uniek topontwerp, wordt door ervaren medewerkers uitsluitend met de hand gegoten en met speciale zorg in de keramieke vorm gebracht.

Octagon, Exacte vormen

Exacte vormen

Wij werken met oog voor detail. Elke rand en lijn wordt perfect uitgewerkt en op unieke wijze omgezet in een perfecte vorm: De achthoek, symbool voor volmaaktheid en perfectie. De laatste polijstbewerking van de Octagon wordt met de hand uitgevoerd en maakt het tot een meesterwerk van precisie.

Octagon, Welgevormd veredeld

Welgevormd veredeld

Niet alleen de vorm geeft de doorslag, ook een gevoel wat aanspreekt en een perfect uiterlijk. Met het glazuur van eigen makelij geven we de Octagon een zintuigelijk gevoel en een fraai gevormd ontwerp. 

Octagon, Een wastafel ontstaat

Een wastafel ontstaat

Bij het vervaardigen van keramiek geeft de juiste temperatuur de doorslag. Elk van onze producten doorloopt de procedés van opwarmen, branden en afkoelen. Met temperaturen tot aan 1200 °C ontstaat uit een geglazuurde basisvorm een eindproduct.
Deze bewerking is perfect afgestemd, om elke spanning in het keramiek te vermijden.

Octagon, De hoogste kwaliteitseisen

De hoogste kwaliteitseisen

De Octagon combineert delicate vormen en een uitstekende stabiliteit in een unieke vormgeving. Om een constante kwaliteit te garanderen doorlopen onze keramische producten tot 25 verschillende test procedures. Zo worden ze onder andere op sterkte en stabiliteit gecontroleerd.

Octagon van Villeroy & Boch