Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

De badkamer voor minder validen

Een badkamer voor minder validen combineert functionaliteit.

De badkamer voor minder validen - Architectura, Futurion

In uw eigen huis wilt u zich altijd overal op uw gemak voelen en wilt u geen beperkingen ondervinden. Daartoe hoort ook een hoge mate van comfort in de badkamer. Om die reden kan barrièrevrijheid, zowel bij de planning van uw nieuwe huis als bij de renovatie van de badkamer, beslist een relevant onderwerp zijn, want een barrièrevrije realisatie van uw eigen huis is een zinvolle investering in uw toekomst.

Comfort in de badkamer ondanks een handicap

Een barrièrevrije badkamer kenmerkt zich voornamelijk door speciale comfortoptimalisatie en inrichtingsopties: als het om barrièrevrijheid gaat, is een doordachte planning van sanitaire voorzieningen en inrichting noodzakelijk. Een drempelloze inrichting die ook geschikt voor mensen op hogere leeftijd. Veel bewegingsruimte is in dit geval van groot belang. Wat betreft de grootte van de ruimte is een royale badkamer daarom gunstig – maar ook achteraf kunnen constructieve uitbreidingen worden uitgevoerd. Laat u bij de planning van uw perfecte badkamer professioneel ondersteunen en ontdek samen met een vakman talloze concepten en optimale oplossingen – zelfs voor moeilijke ruimtelijke situaties.

De badkamer voor minder validen - O.novo Vita
De badkamer voor minder validen - Lifetime

Barrièrevrijheid gecombineerd met fraai design

Een barrièrevrije vormgeving van de badkamer betekent bij Villeroy & Boch dat u geen compromissen hoeft te sluiten op het gebied van design. Ook barrièrevrije badkamers moeten er ten slotte elegant uitzien en voor een aangename sfeer zorgen. Daarom vindt u bij Villeroy & Boch een grote keuze aan producten voor barrièrevrije badkamers die aan de hoogste eisen op het gebied van esthetiek voldoen. Elk product is zodanig ontworpen dat de extra functionaliteit op het eerste gezicht nauwelijks zichtbaar is.

Een perfect voorbeeld hiervan is de collectie O.novo Vita. Met talloze fraaie details voegt deze collectie zich op harmonieuze wijze in de badkamerinrichting. Ergonomie, functionaliteit en stijlvol design vormen ook bij de collecties Architectura Vita en Lifetime een harmonieuze eenheid en maken van de badkamer een ruimte van rust en ontspanning. De inrichting van de barrièrevrije badkamer wordt gecompleteerd door een groot aanbod aan vlak ingebouwde douchevloeren. Met hun ultraplatte designs zorgen de douchevloeren niet alleen voor meer bewegingsruimte in de badkamer, maar worden ook nieuwe esthetische maatstaven gezet.

Een barrièrevrije badkamer ontwerpen

Een barrièrevrije inrichting is geschikt voor elke fase van het leven: hij biedt niet alleen veel ruimte voor het hele gezin, maar kan ook andere generaties van dienst zijn. Met het oog op de toekomst kunt u met een barrièrevrij ingerichte badkamer verzekerd zijn van de hoogste mate van comfort en veiligheid. Een royale inloopdouche met douchezitting zorgt voor probleemloos in- en uitstappen. Het elegante ontwerp laat zich harmonisch integreren in uw badkamer. En een extra uitrusting met een regendouche zorgt voor gedroomde wellness-momenten. Beschaafde grepen bij de wastafel, het toilet, het bidet of in het bad dienen ook als opstaphulp en zorgen de hoogste mate van comfort. Bovendien kunnen ze esthetisch in de badkamerinrichting worden geïntegreerd. Een wastafel waar met een rolstoel onder kan worden gereden, met een breed aflegvlak, biedt de hoogste mate van comfort. Monteer daarnaast alle handdoekstangen, planchetten en kasten op een comfortabele greephoogte, zodat deze altijd moeiteloos bereikbaar zijn.

De badkamer voor minder validen - O.novo Vita
De badkamer voor minder validen - O.novo Vita
De badkamer voor minder validen - O.novo Vita
De badkamer voor minder validen - Lifetime

Tips voor uw barrièrevrije badkamer

  • Informeer vooraf waar het bij de inrichting van een barrièrevrije badkamer op aankomt: de norm DIN 18040 legt vast waarop moet worden gelet.
  • Houd er rekening mee dat de toegang tot de badkamer een minimale breedte van 90 cm moet hebben.
  • Creëer in uw badkamer een vrij vlak van 150 cm x 150 cm, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is en ook een inrichting mogelijk is die geschikt is voor mensen in een rolstoel.
  • Ook een barrièrevrij toilet heeft speciale maten: het moet 70 cm diep zijn en moet voor rolstoelgebruikers aan de zijkanten 90 cm ruimte hebben. Bijzonder aanbevelenswaardig is overigens een zogenaamd douche-toilet, dat de functies van toilet en bidet combineert en daardoor waardevolle ruimte bespaart.

Wat bij de planning van een barrièrevrije badkamer vaak ten onrechte op de achtergrond raakt, is de sfeer van de ruimte: barrièrevrijheid betekent geenszins dat moet worden afgezien van design en elegantie – integendeel! De verschillende badkamercollecties van Villeroy & Boch geven een indruk van hoe luxueus een barrièrevrije badkamerinrichting eruit kan zien. Niets staat dus ontspannende wellness-momenten in uw droombadkamer in de weg.


Badkamerinspirator

Veelzijdige inrichtingsideeën met maar een paar klikken

Nu inspiratie opdoen

Badkamerplanner

Uw droombadkamer eenvoudig en snel online plannen

Nu starten

Newsletter

Blijf op de hoogte van het nieuwste uit de badkamerwereld

Nu aanmelden

Dealer zoeken

Vind Villeroy & Boch dealers in uw omgeving

Nu starten