Badkamer modern inrichten

Memento 2.0 wastafel van Villeroy & Boch

Lange tijd werd de badkamer als een onbelangrijke ruimte in huis beschouwd. De laatste jaren is de badkamer echter alleen maar belangrijker geworden. In een moderne badkamer, een wellness-oase, spelen licht en kleur een belangrijke rol. De uitrusting wordt individueler, persoonlijker. Vrije vlakken, natuurlijke materialen en een vrije vormgeving van de muur in plaats van een tegelwand – een moderne badkamer is een toevluchtsoord dat op u en uw wensen is afgestemd. U vraagt zich af: 

 Wat kenmerkt een moderne badkamer? 

Laat u door de veelzijdigheid inspireren en ontwerp uw persoonlijke home spa met stijlvol keramiek en veel creativiteit. 

Wat kenmerkt een moderne badkamer?

Een moderne badkamer nodigt u uit met licht en helderheid. Een smalle betegelde badkamer zonder raam is bij het plannen van een moderne badkamer ondenkbaar. Door spiegels te gebruiken, speelt u met het licht. Een spiegel of spiegelkast boven de wastafel is een klassieker in de badkamer. Maar wat dacht u bijvoorbeeld van een extra passpiegel? Tegenover het raam weerkaatst een spiegel het daglicht, waardoor de hele ruimte lichter wordt. Als er niet genoeg ruimte is voor een grote spiegel, kies dan voor kleine spiegels of spiegeltegels. 

Opzetwastafel Loop & Friends van Villeroy & Boch

In een moderne badkamer komen eenvoudige, eenkleurige tegels vaker voor dan tegels met een dominant patroon. Ga uit van de grootte van uw badkamer als richtlijn bij het kiezen van de kleur en tint. In een grote ruimte zorgt u met krachtige kleuren voor om accenten. Zet tegels gericht in en schilder of behang andere muren. Maar schilder zeker niet alle muren in één kleur. Werk met accentmuren en schilder niet alle muren in dezelfde kleur. Een ander idee voor de inrichting van een moderne badkamer is behang: met name grootformaat varianten met landschappen of patronen geven de badkamer persoonlijkheid. 

Hoe ontwerpt u een moderne badkamer?

Bad van de collectie Squaro van Villeroy & Boch

Inspiratie voor moderne badkamers is belangrijk. Ideeën voor moderne badkamers vindt u bijvoorbeeld in tijdschriften of speciaalzaken. Kies eenvoudige en moderne ontwerpen voor een mooie badkamer. 

Wees selectief met de kleuren. Ideeën voor moderne badkamers variëren van natuurlijke tinten gecombineerd met hout en glas tot monochrome kleuren gecombineerd met glas en staal. 

  • Houdt u van natuurlijke materialen als hout of marmer en zachte vormen? 
  • Of houdt u juist van een moderne loft-stijl met glanzende oppervlakken en heldere vormen? 
Opzetwastafel van de collectie Artis van Villeroy & Boch

Hoe meer badkamervoorbeelden u bekijkt, hoe beter het resultaat uiteindelijk zal zijn. In een moderne badkamer zonder doorlopend betegelde muren kunt u de muren verven en eenvoudig zelf haakjes, rek en planken of spiegels bevestigen. 

Tip: Om schone gastendoekjes zichtbaar en binnen handbereik te houden, zijn er praktische wandoplossingen die visueel aan tijdschriftenhouders doen denken.  

Gebruik voor meer inspiratie onze

Stijlzoeker

Kleine, middelgrote en grote badkamers op moderne wijze inrichten

Bij het modern inrichten uw badkamer is naast uw smaak en wensen ook de grootte van de beschikbare ruimte bepalend. 

Tips en ideeën voor een moderne badkamer

Hier vindt u de eerste ideeën om uw badkamer modern in te richten. Gebruik afzonderlijke onderdelen van de voorbeeldbadkamers, zoals muurkleuren of een zitje, om uw badkamer in kleine stapjes een modern design te geven. 

  

Idee 1: Een moderne middelgrote urbane badkamer ontwerpen

Memento 2.0 wastafel van Villeroy & Boch

In deze voorbeeldbadkamer zijn de muren grijs-groen. De wand achter de wastafel is gemaakt van glas in een matte leisteen-tint. De wastafelonderkast van grijs hout hangt aan de wand. Een hangende wandkast en de spiegelkast - eveneens in grijs hout - bieden opbergruimte. De vloer bestaat uit grote tegels in een medium leisteen-tint. De royale inloopdouche is met afwisselden grijze en groene tegels betegeld. Ernaast houdt een handdoekverwarmer de handdoeken warm. Een houten kruk dient als zitplaats en als opbergplek voor de vuile was. Op twee planken van matglas staan grijze stoffen dozen en verschillende groene planten. 

Ontdek de urbane stijl

Idee 2: Grote Scandinavische badkamer

Collaro opzetwastafel van Villeroy & Boch

Voor een donkerblauwe muur tegenover het raam staat een grote open houten wastafel met twee ronde wasbekkens van steen. Ernaast staat een grote groene plant op een zitje. Boven elk wasbekken hangen twee ronde spiegels in diepe houten lijsten. In de hoek wacht een vrijstaand ovaal bad. Ertegenover vormt een tussenwand een nis voor het ovale wandhangende toilet. Aan de andere kant bevindt zich een ruime inloopdouche. Verlichte nissen in de tussenwand bieden ruimte voor douchegel en shampoo. De wand achter de douche is betegeld in lichte kleuren en de vloer bestaat uit lichte, grote tegels. 

Ontdek de Scandinavische stijl