Zo richt u de badkamer opnieuw in

Loop & Friends wastafel van Villeroy & Boch

Wanneer de badkamer niet meer helemaal aan uw wensen voldoet, is het tijd voor verandering. U hoeft hiervoor echt niet de hele badkamer te verbouwen of alle meubels te vervangen. Soms zijn kleine veranderingen voldoende om een ​​oude badkamer opnieuw in te richten. Een nieuwe wastafel, een nieuw toilet, het vervangen van een tegelwand of gewoon een fris laagje verf op de muren - door deze veranderingen ziet uw oude badkamer er heel anders uit. Of u nu een kleine badkamer opnieuw inricht of een nieuwe badkamer ontwerpt - met deze inspiratie fleurt u elke oude badkamer op. 

Zo lijkt uw badkamer groter

Moderne badkamermeubels voor meer opbergruimte

Collaro wastafelonderkast van Villeroy & Boch
MyView14+ spiegelkast van Villeroy & Boch

Een opgeruimde badkamer ziet er niet alleen ruimer uit, maar is ook sneller schoon te maken. Plan voldoende opslagruimte zodat de planken vrij kunnen zijn. Idealiter zijn het meubelsdie u toch in de badkamer nodig hebt. Een goed voorbeeld hiervan is een spiegelkast. Gebruik een ruim model waarin u alles wat u voor de spiegel nodig hebt, kunt opbergen - elektrische tandenborstel, scheermes, make-up, crème of lotion. Elektrische badkameraccessoires kunnen via stopcontacten in de spiegelkast verborgen worden opgeladen. 

Gebruik bij het inrichten van uw nieuwe badkamer smalle hoge kasten. Deze bieden veel opbergruimte zonder dominant te zijn in de ruimte. Ook multifunctionele oplossingen zijn zinvol. Bijvoorbeeld een zitje met opbergruimte of een stoel met rugleuning waarvan u zowel kleding als handdoeken kunt hangen. Besteed aandacht aan wandkasten en badkamermeubels voor nog meer openheid in de badkamer. 

U vindt alle meubels hier

Tips en ideeën voor de juiste verlichting

Het licht moet in de hele ruimte warm en vriendelijk zijn. Licht speelt een belangrijke rol in de badkamer. Denk bij het inrichten van moderne badkamers ook als het om verlichting gaat na over wat u wanneer doet en op welke plaats u licht nodig hebt. Gebruik verschillende lichtbronnen. In plaats van één plafondlamp ondersteunen verschillende spots de look van de ruimte. Een spiegel met LED-verlichting maakt het 's ochtends eenvoudiger om klaar te maken voor uw werk. Feller licht is handig bij het controleren van het tandenpoetsen of scheren. Met een beweegbare spiegel met licht kunt u uw huid professioneel verzorgen. Een vlakke verlichting op de vloer zorgt voor in een moderne badkamer een gezellige sfeer. 

Gebruik bij het inrichten van uw badkamer lampen waarvan u de lichtkwaliteit kunt aanpassen. Dimbaar licht voor gezellige momenten in bad en juist fel licht bij het knippen van uw teennagels. Wanneer het licht in de badkamer regelbaar is, dan is de badkamer op elk moment klaar voor het gewenste gebruik.

Meer verlichtingstips voor uw badkamer

Kleine deco-elementen voor meer sfeer

Hoe fleur ik mijn oude badkamer op? Een belangrijk principe bij de ideeën voor uw badkamer is: kies bij het opnieuw inrichten van uw badkamer voor een klein aantal artikelen van hoge kwaliteit. 

Tip 1: Planten

Een badkamer met natuurlijk licht is ideaal voor planten. Plaats ze in een middelgrote tot grote badkamer in grote bakken op de vloer. Gebruik eenvoudig te verzorgen planten zoals een ficus benjamini of een palmsoort. Als er weinig vrije vloerruimte is, zet dan een of meer kleine potplanten op planken. Kies planten met een luchtzuiverende werking, zoals een lepelplant of vredeslelie of graslelie. 

Loop & Friends wastafel van Villeroy & Boch

Tip 2: Nieuwe grepen en kranen voor een nieuw ruimtegevoel

Ook als u niet de gehele badkamer wilt renoveren, kunt u een spa-sfeer creëren. Zijn er oude badkamermeubels die u kunt opknappen? U kunt houten meubels opnieuw lakken of een mooie hout-look geven. Bij de meeste kasten is het mogelijk om de grepen te vervangen. Kijk hierbij naar de afmetingen van de gaten en het type bevestiging om geschikte nieuwe grepen te kopen. 

Wilt u uw badkamer opwaarderen zonder werklieden in huis te hebben? Vervang dan de kranen. Het kost weinig tijd, afhankelijk van de kranen is het geen grote investering en het heeft desondanks een blijvend effect. 

Tip 3: Kaarsen voor meer gezelligheid

Kaarsen veranderen een badkamer in een kleine spa-oase. Hoogwaardige windlichten en afzonderlijke theelichtjes als deco-ideeën sieren de ruimte - zowel met brandende kaarsen als zonder licht. Met geurkaarsen zorgt u voor een betere sfeer met een aangename geur. 

Gezelligheid door kaarsen in de badkamer