In 4 stappen naar de perfecte droombadkamer

4 stappen tot de perfecte droombadkamer

U zou uw badkamer willen restylen, renoveren of verbouwen? Hier vindt u de belangrijkste stappen op weg naar een nieuwe droombadkamer, evenals een grote hoeveelheid tips over hoe u uw wensen kunt realiseren. Bedenk eerst in alle rust , hoe uw nieuwe badkamer er uit moet gaan zien, en wat die u allemaal moet bieden. Omdat badkamers gemiddeld om de 20 jaar gerenoveerd worden, is een toekomstgericht en juist ontwerp bijzonder belangrijk. Want uiteindelijk wilt u zich ook na vele jaren nog net zo behaaglijk voelen in uw badkamer als op de eerste dag.

Stap 1: Inspireren

Waar u de beste inspiratie voor uw droombadkamer vindt.

Voordat u uw badkamer gaat renoveren moeten eerst ideeën verzameld worden.
Welk badkamer ontwerp past bij u? Welk comfort zou uw bad kunnen bieden? Haal inspiratie uit de meest uiteenlopende bronnen en ontdek vele nieuwe badkamer ideeën:

 • Een veelvoud van vormgeving ideeën op onze website
 • Tijdschriften en magazines
 • Woon- en woninginrichting portalen en blogs op internet
 • Fotodiensten zoals Instagram
 • Badkamer exposities

Stap 2: Voorbereiden

Wat maakt een badkamer tot een droombadkamer?
TIP: Maak een checklist!

Of een badkamer na renovatie een droombadkamer wordt, is van veel factoren afhankelijk. Naast uw persoonlijke wensen zijn vooral de gegevens van de ruimte belangrijk. Maar bij het ontwerpen moet u ook rekening houden met de toekomstige levensfase. Als u deze punten helder heeft, dan kunt u uw wensen stap voor stap gaan verwezenlijken. Schrijf op wat er in uw huidige badkamer ontbreekt, en waar u zich aan stoort.
 

 • Bedenk wat nu voor u belangrijk is in een nieuwe badkamer, bv. een groot bad, veel opbergruimte, dimbare verlichting etc.
 • Bedenk wat in de komende 20 jaar belangrijk kan worden, bv. of er kinderen thuis wonen, of dat de badkamer ook bij gebruik op hogere leeftijd nog praktisch en comfortabel moet zijn.
 • Een vooruitziend ontwerp loont de moeite!
   

> Hier vindt u een praktische checklist om in te vullen en te printen


Stap 3: Ontwerpen

Hoe u uw badkamer ontwerp het beste kunt beginnen.
TIPP: Maak online een plattegrond!

Elke badkamer verbouwing begint met een tekening. Maak eerst een plattegrond van uw badkamer, inclusief de belangrijkste maten. Op die manier heeft u de gegevens van de ruimte altijd bij de hand en kunt u maataanduidingen en de benodigde plaats van producten beter inschatten.

De badkamerplanner van Villeroy & Boch biedt hiervoor een bijzonder praktische oplossing. Hier kunt u uw plattegrond eenvoudig online tekenen, en daarop de losse elementen zoals wastafel, badkamermeubels of badkuip plaatsen.

De badkamerplanner – voor iedereen die graag zelf ontwerpt

Wees creatief en geef uw badkamer stap voor stap naar eigen wens vorm. Positioneer producten op de plattegrond van uw badkamer en stel combinaties samen. Na toezending van uw pdf-documenten kunt u uw ontwerp doorsturen naar een vakhandelaar bij u in de omgeving – die alle verdere details graag met u bespreekt.

Naar de online badkamerplanner


Stap 4: Realiseren

Waarom een bezoek aan de vakhandel de moeite waard is.
TIP: Neem een plattegrond en een checklist mee!

Een uitgebreid advies geeft bij het ontwerpen van een badkamer de doorslag. Gebruik het persoonlijke gesprek met vakmensen om alle openstaande vragen te beantwoorden, de beste oplossingen voor uw badkamer te vinden, en daarmee de juiste beslissingen te nemen. Uw vakhandelaar geeft u binnen het kader van uw geplande budget gericht advies over:

 • Mogelijkheden voor uitvoeringen en producten
 • Actuele badkamer trends
 • Een optimaal gebruik van uw vertrek
 • Oplossingen voor hygiëne en duurzaamheid
 • Verlichtingssferen en -oplossingen
 • Service

Bovendien zorgt de badkamerspecialist ook voor het concrete ontwerp en de verbouwing van uw badkamer, en vervolgens voor alle onderhoudswerkzaamheden. Vertrouw bij het ontwerpen van uw badkamer dus op de experts.

TIP: Bezoek meerdere badkamer exposities!

Bezoek badkamer exposities en bekijk zelf de vele stijlen, vormen, kleuren en opbergmogelijkheden. Ontdek de verschillende collecties en de mogelijkheden om losse elementen te combineren. Op die manier krijgt u een goed idee van hoe uw badkamer er uit zou kunnen zien, en wat u in het bijzonder aanspreekt.

Wie kan uw plannen verwezenlijken?
TIP: Haal onze experts erbij!

Als u de keuze heeft gemaakt voor de collecties en producten, dan kunt u deze daarna bij de vakhandelaar verkrijgen. Deze neemt het ontwerp en uitvoering van alle verdere stappen van de badkamer renovatie over:

 • Exact opmeten van uw badkamer en bepalen van de benodigde aansluitingen
 • Opstellen van contractuele ontwerp documenten
 • Kostencalculatie
 • Bestelling en levering van de gewenste producten
 • Vakkundig verbouwen en inbouwen

De betreffende bouwtijd is altijd afhankelijk van de omvang van uw project. Houdt echter rekening met een gemiddelde bouwtijd van 3-4 weken.

Laat al het werk door vakmensen uitvoeren!

Deze brengen naast specifieke opleiding en bijscholing ook de nodige ervaring mee waarmee een vakkundige inbouw van alle elementen in de badkamer verzekerd is. Let op: Garantie voorzieningen zijn in de regel alleen geldig als sprake is van professionele inbouw!

Wij wensen u veel succes bij het ontwerpen van uw badkamer, en veel aangename uren met uw nieuwe droombadkamer.