Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

Hoe moet de locatie waar de whirlpool wordt geplaatst eruitzien?

Algemene richtlijnen: Zet de whirlpool op een stevige, egale ondergrond. Als er beweging in de ondergrond zit, kan dit spanning veroorzaken in de wanden van de whirlpool. De fundering van de whirlpool moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de whirlpool, het water en de gebruikers te dragen. Het maximale vulgewicht van een whirlpool kan oplopen tot 2.722 kg. Daar komt het gewicht van de gebruikers nog bij. Als de ondergrond van de whirlpool niet helemaal waterpas is, heeft dat geen invloed op de prestaties en constructie van de whirlpool. Er mogen zich echter geen kuilen of oneffenheden in het plaatsingsgebied bevinden. De meeste terrassen of binnenplaatsen zijn zo aangelegd dat ze aflopen vanaf het huis, zodat water weg kan stromen. Op een afstand van 2,44 m moet het hoogteverschil niet meer dan 1,27 cm zijn. Als ondergrond adviseren we betonplaat, betonpleister of tegels, grind of steenslag (3,81 cm of kleiner) of een versterkte plaat. Daarnaast kan uw erkende Villeroy & Boch-dealer u helpen bij de aanschaf van kant-en-klare bodemplaten.

TIP: Betonnen funderingen moeten minstens 10,16 cm dik zijn en ofwel met wapeningsstaven of een staalmat zijn versterkt. Voor de elektrische aarding moeten deze staven of de mat aangesloten worden op de aarding.

WAARSCHUWING: Om ernstige schade aan uw whirlpool te voorkomen moet de fundering van de whirlpool op een vlakke, stabiele en gelijkmatige ondergrond liggen. Villeroy & Boch adviseert voor de plaatsing van een whirlpoolfundering een erkend bouwbedrijf in te schakelen. Hebt u vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met de Villeroy & Boch-dealer.

WAARSCHUWING: Omdat de fundering van uw whirlpool het volledige gewicht van de whirlpool moet dragen, wordt afgeraden tussenstukken of onderlegschijven te gebruiken. Moet u de whirlpool waterpas zetten, let er dan op dat de volledige constructie van de whirlpool zowel in het midden als aan de randen wordt ondersteund. Bij het waterpas zetten van de whirlpool mogen er geen loze ruimten onder het bad komen. Voor u met deze werkzaamheden begint, kunt u het beste contact opnemen met een erkende Villeroy & Boch-dealer of -installateur. Installatieschade aan de whirlpool als gevolg van een ondeugdelijke plaatsing of installatie, het leggen van een ontoereikende fundering of het verkeerd waterpas zetten, valt niet onder de garantie van de whirlpool.

LET OP: Voordat u de whirlpool op een verhoogd platform of andere verhoging plaatst, moet u deze door een erkende ingenieur of aannemer laten bekijken.

Het plaatsen van een whirlpool op een verhoging: Controleer dat de verhoging het maximale vulgewicht van de whirlpool en het totale gewicht van de gebruikers kan dragen. Hiervoor moet u de draaagkracht van de verhoging weten en controleren; deze moet hoger zijn dan het maximale vulgewicht van de whirlpool plus het gewicht van de gebruikers, anders kan dit resulteren in ernstige verwondingen aan gebruikers en schade aan de whirlpool. De benodigde draagkracht en het maximale vulgewicht van de whirlpool vindt u in de tabel met technische gegevens van uw whirlpool. U kunt ook altijd contact opnemen met uw erkende Villeroy & Boch-dealer.