Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

Hoe vaak moet het water worden vervangen?

In de loop van de tijd hopen zich behalve de stoffen die nodig zijn voor het behandelen van het water ook zeepresten en huiddeeltjes op in het water, waardoor het water steeds moet worden gereinigd. Door badkleding met schoon water te spoelen en te douchen zonder zeep of doucheschuim draagt u ertoe bij dat het whirlpoolwater langer schoon, helder en bruikbaar blijft. Afhankelijk van het gebruik van de whirlpool moet het water elke 1 tot 4 maanden worden vervangen, of wanneer het instellen van de hoeveelheid reinigingsmiddel te lastig wordt. Verwijder voor het vervangen van het water eerst alle JetPaks™ uit de whirlpool. Reinig de JetPod™-ruimte met een voor whirlpools geschikte reiniger. Lees hiervoor het hoofdstuk 'Onderhoud van de whirlpoolkuip'. Reinig de achterkant van de JetPaks™ met de leidingen en aansluitingen, met een voor whirlpools geschikte reiniger en een lange, zachte borstel.

BELANGRIJK: Loos het water van de whirlpool op een plek waar u een grote hoeveelheid water kwijt kunt. Loost u het water in de natuur, controleer dan dat de hoeveelheid in het water aanwezige desinfecterende middelen (chloor en broom) onder de 0,5 PPM ligt.

WAARSCHUWING: Let erop dat het geloosde water niet door ramen of deuren in kelders of laaggelegen ruimten kan lopen.

Zo loost u het water uit uw whirlpool:

Stap 1: Schakel de stroomvoorziening naar de whirlpool uit.

Stap 2: Het tapkraantje bevindt zich onder het deurtje van het technisch compartiment, waar de technische eenheden zich bevinden.

Stap 3: Trek al draaiend (met de klok mee) het kraantje los.

TIP: Volledig losgetrokken is het kraantje zo'n 5 cm lang. U kunt eventueel een tang gebruiken.

Stap 4: Verwijder de dop van de aftapkraan.

TIP: Als de kraan volledig is uitgetrokken, kan er geen water uit lopen.

Stap 5: Sluit een tuinslang aan op de kraan. Druk de aftapkraan weer half in, zodat het water naar buiten kan stromen.

TIP: Er stroomt ongeveer 19 liter water per minuut uit de whirlpool. Let op dat er geen water via raampjes en deuren in kelders of laaggelegen ruimten kan lopen.

Stap 6: Na het lozen van al het water trekt u de aftapkraan helemaal naar buiten, verwijdert u de tuinslang, plaatst u de dop weer op de kraan en drukt u de kraan weer helemaal naar binnen.

U kunt u de whirlpool vullen met water:

WAARSCHUWING: Voer na het vullen van de whirlpool met vers water altijd een shockbehandeling uit. Volg daarbij de stappen onder 'Chemische waterbehandeling'.

Stap 1: Om luchtbellen in de pomp(en) te voorkomen, legt u bij het vullen van de whirlpool de tuinslag door de skimmerklep in het filter. Vul de whirlpool tot de in het filter aangegeven lijn.

Stap 2: Sluit de whirlpool weer aan op de stroomvoorziening.

Stap 3: Voor het resetten van het besturingssysteem kunt u op een willekeurige knop drukken.

Stap 4: Plaats het deurtje van het technisch compartiment.

Stap 5: Volg hierna de stappen onder 'De whirlpool opnieuw vullen'.

BELANGRIJK: De whirlpool mag alleen dan volledig met zacht water worden gevuld als er direct erna een geschikte minerale toevoeging bij wordt gedaan. Is het water extreem hard, meng dit dan met water dat met een waterontharder is behandeld of waar ontharder in is opgelost. Meer informatie is verkrijgbaar bij uw Villeroy & Boch-dealer.

TIP: Hoe hoger het waterniveau in de whirlpool, hoe minder mensen in het bad kunnen plaatsnemen.