Yes you can... Cook & Serve like a pro met Olaf Baumeister
De topkok over regionale ingrediënten, recepten om indruk te maken en trendy drankjes.
"Zelfs het meest eenvoudige gerecht smaakt goed als het met liefde wordt bereid. Klinkt oubollig, maar dat is het niet - het beste voorbeeld: een eenvoudige, maar echt lekkere sandwich!"
Olaf Baumeister kent het hotelleven van jongs af aan. Na zijn opleiding in tweesterrenrestaurant "Residence" in Essen-Kettwig nam hij het hotel en restaurant Seegarten van zijn ouders over en bouwde het drastisch om, inclusief strandbar. Villeroy & Boch vroeg hem naar zijn lievelingsingrediënt, de grappigste blunders bij het koken en zijn voorbeelden.
Mijn inspiratie bij het koken:
"Rondstruinen op markten op zoek naar producten, een wandeling in het bos of de heerlijke verse ingrediënten van boeren uit de regio."
Twee menu's die ons culinaire verhalen vertellen
Dit menu voor vier personen verrast uw gasten en uw eigen smaakpapillen!
Verheug u op:
Hot-Smoke-BBQ-zalm uit de zelfgebouwde rookoven, ceviche van zalm, verkeerd om gebraden runderfilet, chimmichurri, Baileys-gin-crème op een nevel van droogijs.
Registreer u nu voor onze newsletter en u ontvangt het tweede menu om zelf te koken als download.
"Verbrande" zalmforel met bospaddestoelenstrudel, reuzengamba met kaneelbast, reerug met bramen en gin-tonic en als slotstuk appelcrumble met melkmeisjesroom en kastanjes.
10 Vragen over inspiratie, soulfood en kant-en-klare producten
1. Wie zijn uw rolmodellen, bij het koken en in het leven?
Mijn vader kon van eenvoudige producten superlekkere gerechten toveren. Hij was absoluut een autodidact en tegelijkertijd mijn inspiratie, die een buitengewoon grote rol mijn leven en in mijn beroep gespeeld heeft.
2. Wat was uw grappigste blunder in de keuken?
(Lacht) Er zijn heel veel dingen waar ik het hier zeker niet over ga hebben.
3. Wie probeert uw nieuwe creaties als eerste?
Mijn keukenteam. Zij zijn verreweg de meest kritische mensen die ik ken. Ik hecht enorm veel waarde aan hun mening.
4. Op welke bijzondere plek zou u graag eens willen koken?
Overal ter wereld.
5. In welk land eet u zelf het liefste?
Daarover wil en kan ik geen uitspraak doen - ieder land heeft zijn voordelen en prikkels.
6. Van welk voedingsmiddel houdt u persoonlijk helemaal niet?
Instantproducten, omdat ze simpelweg onnodig en ongezond zijn. Alles dat kant-en-klaar uit een zakje komt kun je met een beetje creativiteit en verstand minstens even snel zelf bereiden.
7. Als kok en gourmet geeft u toch zeker wel eens "zelfgemaakte" dingen cadeau. Wat is uw tip?
Als ik iemand echt heel graag mag geef ik huisgemaakte truffels cadeau. Dat is natuurlijk een hels karwei, maar het resultaat is absoluut een geschenk recht uit het hart.
8. Wat is voor u echt "soulfood"?
Ik ben gek op sushi.
9. Uw lievelings-poptail, en wat hoort daar in volgens u?
Absoluut de London Mule – en natuurlijk met Woodland-gin.
10. Wat doet u als eerste en als laatste in de keuken?
Wat u zich daarbij voorstelt is waarschijnlijk spannender dan de realiteit: het licht aandoen, en 's avonds ook weer uit.
Perfect gemixte drankjes met bijzondere ingrediënten horen bij iedere Cook and Serve like a Pro-party. Olaf Baumeister heeft voor ons de recepten van zijn lievelingsdrankjes van dit moment samengesteld.
Kunt u meepraten in een professionele keuken? In onze kleine woordenlijst vindt u gastronomische begrippen die verrassen en indruk maken - van entremetier tot spidersteak.