Voor 4 personen:

• 4 grote of 8 kleine braadworsten van de slager
• 100 ml room
• 4 middelgrote in de schil gekookte en afgekoelde aardappels
• 2 eetlepels olie
• zout, peper
• Skruidenmosterd (kant en klaar of zelfgemaakt met gehakte verse kruiden naar smaak (dragon, peterselie, bieslook, kervel..)

Braadworst met barbecue-aardappelschijfjes

Bereiding:

1. Leg de braadworsten een ½ uur in de room en draai ze af en toe om. (Dit is niet per se nodig, maar zorgt voor een mooier korstje).

2. Snijd de aardappels in schijfjes van ongeveer ½ cm dik en smeer ze met olie in.

3. Braadworsten uit de room halen, afdrogen en op de voorverwarmde barbecue braden; draai ze regelmatig en braad ze afhankelijk van de dikte ongeveer 5 minuten per kant. Schijf na ongeveer 5 minuten de houtskool opzij en gaar de worsten aan de koelere zijde van het vuur. Gaar de aardappelschijfjes per kant circa 2-3 minuten tot ze mooi bruin zijn boven de gloed en breng ze hierna met zout en peper op smaak.

4. Serveren met de kruidenmosterd.

Als u geen mes en vork wilt gebruiken, dan is dit gerecht ideaal als BBQ-fingerfood.