Voor 4 personen:

• 400 g rigatoni di gragnano
• 120 g boter
• 50 g geraspte Cacio Romano of 30 g Cacio Romano en 20 g Grana Padano
• kookroom, naar smaak
• zout, naar smaak
• 40 g versgemalen zwarte peper

RIGATONI GRAGNANOCACIO MET PEPER

Bereiding:

1. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Kook de rigatoni in ongeveer 11 minuten gaar.

2. Maak intussen de saus:

Smelt de boter in een pan, doe er wat van het kookvocht van de pasta en een beetje room bij, tot een lichte, gladde saus ontstaat.Doe er wat zwarte peper bij. Giet de rigatoni na 11 minuten af en doe het bij de saus, met nog wat van het kookvocht. Laat nog 2-3 minuten bubbelen en meng dan de geraspte kaas erdoor, tot de saus lekker dik en vol is. Bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

TIPS:

Let op dat de saus heet is en het vuur goed hoog staat wanneer u de pasta erbij doet. Is de Cacio Romano te zout, meng deze dan met wat geraspte Grana Padano. Serveer.