Recept voor 8 plakken

  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • 40g suiker
  • 3 eierdooiers
  • 2 EL suiker
  • 20g bloem
  • 20g maïzena
  • 1 tot 2 EL poedersuiker
  • 3 blaadjes rode gelatine
  • 300 g frambozen
  • 50 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 EL frambozenlikeur, opgewarmd
  • 125 g slagroom
  • Poedersuiker

BISCUITROL MET FRAMBOZENROOM

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig en vouw een derde van het stijfgeklopte eiwit erdoor. Zeef de bloem en maïzena boven het dooiermengsel en schep door. Vouw nu de rest van het eiwit erdoor, samen met de gesmolten boter. erdeel het deeg op een siliconen bakmat (bijv. van Birkmann) op een bakplaat, strijk glad en bak circa 10 minuten midden in de oven (bij gebruik van zowel boven- als onderhitte).
  2. Bestuif een schone theedoek met poedersuiker. Keer het biscuitdeeg op de theedoek, trek de bakmat voorzichtig los en laat het biscuitdeeg afkoelen.
  3. Week intussen de gelatine circa 10 minuten in koud water. ureer 2/3 van de frambozen met de poedersuiker en passeer door een fi jne zeef. Druk de gelatine goed uit, laat oplossen in de warme likeur en roer door de frambozenpuree. Klop de slagroom stijf en roer met de overgebleven frambozen door de puree.
  4. Bestrijk hiermee het biscuitdeeg, rol voorzichtig op met behulp van de theedoek en zet circa 1 uur afgedekt in de koelkast. Bestuif de biscuitrol met poedersuiker en snijd in plakken.
Piemont taartschep
Piemont taartschep
Piemont taartschep
Piemont bestek-set
Piemont bestek-set
Piemont bestek-set