Ingrediënten

Voor 4 personen

• 2 worteltjes
• 1 bleekselderij
• 2 EL plantaardige olie
• 2 EL koffiebonen
• 1 TL zwarte peper
• 1 TL grof zeezout
• 1 speenvarkenbout (uitgebeend ca. 1,7 kg)
• 3 EL grove mosterd
• 1 grote bos peterselie
• 15 cashewnoten
• 1 knoflookteentje
• 100ml olijfolie
• 3 EL popcornmais
• 1 EL honing

BRAADSTUK VAN SPEENVARKEN MET POMPOEN EN POPCORN

Bereiding:

1. Schil de wortels, was de bleekselderij en bevochtig dit met 1 EL olie. Onder voortdurend omdraaien ca. 4 minuten grillen en voorgaren.

2. Koffiebonen, peper en zeezout in de vijzel fijnmalen.

3. Verwijder het bot van de speenvarkenbout en leg het vlees met de huidzijde naar beneden op een werkplank en snijd het gelijkmatig vlak open. Probeer een rechthoekig stuk te snijden. Bestrijk de vleeszijde met 2 EL mosterd en breng het op smaak met het koffiezout. Laat 1TL kruidenzout over. Leg nu de afgekoelde wortels en de selderij er in de lengte op en rol alles stevig tot een braadstuk en bind het vast met keukendraad.

4. Pluk de gewassen peterselie en meng dit met de cashewnoten, de geschilde teentjes knoflook en de olijfolie. Breng dit met zout op smaak en roer de rest van de mosterd erdoor.

5. Doe 1 EL olie en de popcorn in een pan en laat dit met gesloten deksel poffen. Belangrijk: doe niet teveel popcorn in de pan! De bodem van de pan moet slechts lichtjes bedekt zijn. Breng de nog warme popcorn met de honing en de rest van het koffiezout op smaak en roer alles goed door. Leg het braadstuk op het hete grillrooster en gaar het met indirecte warmte met gesloten deksel. Regelmatig omkeren en met een vleesthermometer de kerntemperatuur controleren. De kerntemperatuur van het braadstuk moet 68°C zijn.

6. Snijd het braadstuk nu open, voeg indien nodig zeezout toe en serveer het met de peterseliemosterd en de popcorn.

BBQ Passion bord
BBQ Passion bord
BBQ Passion bord
Texas steakmes
Texas steakmes
Texas steakmes