Ingrediënten

6 porties

• 6 maïskippen Maryland
• 2 TL witte truffelolie
• zeezoutvlokken en vers gemalen zwarte peper
• 18 dunne plakjes serranoham
• 1 bosje salieblaadjes
• 100 g ghee
• 2 bosje boerenkool
• ¼ kopje extra vergine olijfolie
• 6 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 stengels selderij, zeer fijn gesneden
• 1 rode ui, fijngeschaafd
• pitjes van 1 granaatappel
• 2 EL vino cotto

Gebraden kip in serranoham met gebakken boerenkool, granaatappelpitjes en fijn geschaafde rode ui

Bereiding:

Bereidingstijd: 25 minuten
Kook-/baktijd: 25 minuten

Porties: 6

1. Bakoven op 200°C voorverwarmen. Wrijf de Maryland-kippen in met witte truffelolie en breng dit stevig op smaak met peper en zout. Leg drie plakjes serranoham die elkaar overlappen op vierkante stukken bakpapier en bedek ze vervolgens met salieblaadjes en kip. Rol ze strak op.

2. Verhit de ghee in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de kip terwijl u deze meerdere keren omdraait in 10 minuten bruin. Leg dit vervolgens in een braadpan en bak 15 minuten tot de serranoham knapperig is.

3. Pluk intussen de boerenkoolblaadjes, verwijder de dikke bladnerven en bak ze in een pan op hoog vuur in extra vergine olijfolie. Voeg knoflook en selderij toe en laat dit nog eens 2 minuten garen. Haal van het vuur, breng op smaak met zout en peper en voeg vervolgens de uien en granaatappelpitjes toe.

4. Haal de kip uit de braadpan en zet de braadpan terug in de oven met de vino cotto. Even laten sudderen. Snijd de kip open en serveer met de boerenkool en saus uit de braadpan.

AANWIJZING VAN DE PROFESSIONELE KOK: Kip Maryland bestaat uit een hele bout met de boven- en onderpoten. Uw slager kan dit voor u voorbereiden.