Ingrediënten voor 4 personen:

Puree:

  • 2 pastinaken
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • ½ theelepel garam marsala
  • Zout, witte peper 
  • 100 ml slagroom
  • Schil en sap van ¼ bio-citroen

Beurre noire:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml bouillon
  • 1 takje tijm
  • 2 g sepia-inkt om in te kleuren
  • 50 g koude boter, in blokjes
  • ½ theelepel maïzena
  • Zout, peper uit de molen

Knolraap:

  • 8 kleine knolrapen
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml groentebouillon
  • Zout, witte peper
  • Snufje suiker 

Snoekbaars:

  • 4 kleine stukjes snoekbaarsfilet à 60 g
  • Zout
  • Botervet om te braden
  • 4 teentjes zwarte, gefermenteerde knoflook 

Op de huid gebraden snoekbaars

Bereiding:

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Schil de sjalot en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm een ​​kleine pan met boter. Fruit de pastinaak, sjalot en knoflook een paar minuten met de garam marsala erin, voeg zout en peper toe. Giet de room erbij en kook tot alles zacht is. Verfijn met citroenschil en -sap en pureer. Houd dit warm.
  2. Schil en halveer de sjalot en knoflook. Doe ze samen met witte wijn, bouillon en tijm in een kleine pan en laat dit inkoken tot een soort siroop ter grootte van 2 eetlepels. Haal de sjalot, knoflook en tijm eruit. Roer de sepia-inkt en de boter met een garde door de vloeistof. Meng de maizena met een beetje koud water (ca. 2 eetlepels) en roer dit door de kokende saus om deze te binden. Breng op smaak met zout en peper en houd dit warm.
  3. Schil intussen de rapen en snijd ze in vieren. Doe dit in een pan met boter en groentebouillon. Voeg zout, peper en suiker toe en dek af en kook tot ze zacht zijn. Verwijder het deksel tegen het einde van de kooktijd, zodat er vloeistof kan verdampen.
  4. Zout de snoekbaars en verwarm een ​​pan met botervet. Bak de snoekbaars op de huid totdat hij krokant is, draai de vis om en laat hem een ​​paar minuten in de pan trekken.
  5. Halveer de gefermenteerde teentjes knoflook in de lengte.
  6. Verdeel de puree over de borden en leg de geroosterde snoekbaars erop. Leg de rapen en de knoflook eromheen, besprenkel met de saus en serveer onmiddellijk.

NewMoon eetbord
NewMoon eetbord
NewMoon eetbord
NewMoon gourmetbord
NewMoon gourmetbord
NewMoon gourmetbord
NewMoon bestek-set
NewMoon bestek-set
NewMoon bestek-set