LIEBE DEINE ZEITLOVETHEMOMENTLOVETHEMOMENTSAVOURELINSTANTLOVETHEMOMENTVIVIOGNIMOMENTOAMATUMOMENTOPOKOCHAJTWÓCZASJЦЕНИТЕ СВОЕВРЕМЯ

Ingrediënten

12 porties

• 500 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
• 200 g fijne suiker
• 200 g donkerbruine suiker
• 6 eieren
• 4 eierdooiers
• 300 g Griekse yoghurt
• 150 ml bruine rum
• 4 TL vanille-extract
• 450 g roggebloem
• 2 TL kaneel, gemalen
• 1 TL nootmuskaat, gemalen
• ½ TL kruidnagels, gemalen
• 4 TL bakpoeder
• 1 TL natriumbicarbonaat
• 1 TL wijnsteen
• 400 g walnoten
• 500 g roomkaas (kamertemperatuur)
• 750 g poedersuiker, gezeefd
• 4 bakjes frambozen

Gelaagde walnotencake met frambozen en glazuur met roomkaas en vanille

Bereiding:

Bereidingstijd: 1 uur
Kook-/baktijd: 30 minuten

1. Bakoven op 180°C voorverwarmen. Doe 375 g boter, suiker en donkerbruine suiker in de kom van een mixer en mix dit met de platte menghaak 10 minuten op matige snelheid tot de massa heel licht is.

2. Klop de eieren, eidooiers, yoghurt, rum en de helft van de vanille met de garde op, voeg dit toe aan het botermengsel en mix op een lage snelheid. Meng bloem, kruiden, bakpoeder, natriumbicarbonaat en wijnsteen en zeef dit twee keer; doe dit er vervolgens voorzichtig bij.

3. Maal de walnoten heel fijn in een keukenmachine en meng dit vervolgens door het deeg. Schep het deeg met een lepel in drie cakevormen van 20 cm die met bakpapier zijn bekleed en bak 25-30 minuten tot er geen deeg meer aan een houten spiesje blijft plakken. Laat dit op een rooster afkoelen.

4. Doe de roomkaas, de rest van de boter, de poedersuiker en de rest van de vanille in de kom van een mixer en mix dit met de platte menghaak 10 minuten op matige snelheid tot het massa heel licht is.

5. Verdeel een derde van het glazuur op een cake, strijk het glad en bedek het vervolgens met een bakje frambozen. Leg er een tweede cakelaag bovenop en herhaal het proces. Bedek de laatste cake tot slot met het resterende glazuur. Serveren met de overgebleven frambozen.

AANWIJZING VAN DE PROFESSIONELE KOK: Het zeven van het bloemmengsel is bij deze cake erg belangrijk omdat het deeg hierdoor plat rijst, zodat het vormen van laagjes gemakkelijker is. Als uw cake desondanks verhogingen heeft, snijd de betreffende delen er dan gewoon met een broodmes af.