Ingrediënten

6 porties

• 1½ kopje frambozen
• 300 g double cream
• 650 ml melk
• 500g fijne suiker
• 6 eierdooiers
• 3 EL maïzena
• 2 TL natuurlijk vanille-extract
• 300 g zure room
• 2 kiwi's, in blokjes
• 2 gele kiwi's, in blokjes
• ¼ bosje marjoleinblaadjes, gehakt
• 1½ kopje granola

Gemarmerd ijs met frambozen en zure room met kiwisalade en granola

Bereiding:

Bereidingstijd: 45 minuten
Kook-/baktijd: 15 minuten

1. Pureer de frambozen in een mixer en druk ze vervolgens door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Meng de double cream, 200 g melk en 200 g fijne suiker in een pan en breng dit aan de kook. Klop de eidooiers en 1 eetlepel maïzena in een kom, voeg de warme massa toe, zet dit weer terug op het vuur en laat het op een laag vuur sudderen. Giet dit in een kom boven een ijsbad en laat het volledig afkoelen.

2. Klop de rest van de melk, de rest van de suiker, de rest van de maïzena en de vanille in een pannetje en verwarm dit op middelhoog vuur. Laat na het koken afkoelen en roer de zure room er met een garde door.

3. Meng de frambozenmassa in een ijsmachine en giet het met een lepel in een kom of bak van 2 liter. Klop de zure roommassa op, giet de frambozenmassa erover en roer dit voorzichtig tot er een marmering ontstaat. Zet dit 4 uur in het vriesvak.

4. Meng de kiwi's en de marjolein en verdeel over borden. Bedek met granola en ijsbolletjes.

AANWIJZING VAN DE PROFESSIONELE KOK: Voor een mooie marmering is het belangrijk om de massa's zo snel mogelijk achterelkaar op te kloppen.