Benodigdheden:

Deeg:

  • 250 g speltmeel type 630
  • 125 g koude, in blokjes gesneden boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Groentevulling:

  • 1 kg gemengde groenten: Wortelen, peterseliewortel, blauwe aardappelen (gewone aardappelen ook mogelijk) en courgette.

Couverture:

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • 70 g geraspte kaas
  • ½ theelepel zout, peper, nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Schil van ½ bio-citroen

Paasbrunch recept: Groentequiche

Voor: 1 springvorm / 28 cm diameter
Baktijd: 50-60 min.
Rusttijd: 30 min.

Bereiding:

  1. Roer bloem, in blokjes gesneden boter, zout, ei en water met de deeghaak tot een deeg. Kneed met uw handen tot er een homogeen deeg ontstaat. Zorg ervoor dat het deeg niet te warm wordt. Dek het deeg vervolgens af en laat het 30 minuten afkoelen.
  2. Snijd de groenten in de lengte in dunne reepjes met een snijmachine (ca. 3 mm). Breng een pan goed gezouten water aan de kook en kook de groenten (behalve de courgette) 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  3. Rol het gekoelde deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad, doe het in de springvorm en druk de randen (ca. 3 cm hoog) goed aan. Verdeel de groentereepjes in een cirkel van buiten naar binnen erover.
  4. Doe de room, melk, eieren en geraspte kaas in een beker. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijn. Meng met een staafmixer, voeg citroenschil toe en verdeel de couverture over de groenten.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven op 180° C (boven- en onderwarmte) op het tweede niveau van onderen gedurende ongeveer 50-60 minuten.

Tip:Het deeg is gemakkelijker te verwerken wanneer u het tussen twee lagen bakpapier uitrolt.

Spring Awakening gebak-/taartschaal
Spring Awakening gebak-/taartschaal
Spring Awakening gebak-/taartschaal
Spring Awakening eetbord
Spring Awakening eetbord
Spring Awakening eetbord
Spring Awakening ontbijtbord
Spring Awakening ontbijtbord
Spring Awakening ontbijtbord