Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • ½ blokje verse gist (of 1 pakje droge gist)
  • 3 eetlepels suiker
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 1 snufje zout
  • suiker

Haasje van gistdeeg

Bereiding:

  1. Doe de bloem, het zout en de suiker in een mengkom en meng het geheel. Los de gist op in lauwwarme melk en kneed dit vervolgens door het bloemmengsel met de boter en het ei.
  2. Kneed de deegmassa en laat dit afgedekt 1 uur op een warme plaats staan.

  3. Verdeel het deeg hierna in 6 stukken. Rol elk stuk in strengen van 30 cm lang, leg er een paar terzijde voor de staart en rol tot een klein balletje.

  4. Leg een balletje in het midden van een streng en wikkel de uiteinden twee keer om het balletje.

  5. Leg dit op een bakplaat met een vel bakpapier en laat het nog eens 20 minuten rusten. Bestrijk met room of eigeel en versier met suiker.

  6. Bak dit in de voorverwarmde bakoven op 190° C gedurende ca. 10-15 minuten.