Benodigdheden:

• 300 g dadels, ontpit
• 550 g cashewnoten
• 220 ml kokosolie, vloeibaar
• 50 ml honing
• 1 TL matcha-poeder
• 3 kiwi’s

Kiwi-cheesecake

Bereidingstijd: 25 min.
Kook-/baktijd: 0 min.
Koel-/marineertijd: 3 uur
Voor: 1 vierkante bakvorm (22 x 12 x 6 cm), ca. 12 porties

Bereiding:

1. Doe de dadels en 150 g cashewnoten voor de bodem in een blender en maal ze fijn. Voeg twee eetlepels kokosolie toe en meng opnieuw. Bedek een vierkante bakvorm (22 x 12 x 6 cm) volledig met bakpapier en voeg het dadel-mengsel toe. Gelijkmatig over de bodem verspreiden en aandrukken. Zet dit 1 uur in de koelkast.

2. Maal voor de vulling de resterende cashewnoten in de blender fijn. Voeg de kokosolie en honing toe en meng dit tot een gelijkmatige massa. Verwijder ongeveer 1/3 van de cashew-vulling, meng met matcha-poeder en zet dit terzijde.

3. Doe de lichte cashew-vulling in de bakvorm, verdeel dit gelijkmatig en zet het opnieuw ongeveer 1 uur in de koelkast. Schil kiwi's en snijd ze in schijfjes. Doe de groene cashew-vulling in de bakvorm en verdeel de kiwi's erover. Voor het serveren nog ongeveer 1 uur in de koelkast zetten.