Ingrediënten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
• 500 g gemengde en gewassen bessen (frambozen, aardbeien, aalbessen)
• 300 g gepelde tomaten
• 2 EL gehakte sjalotten
• 1 TL gehakte gember
• 2 EL olijfolie
• 1 TL verse tijmblaadjes• 50 ml appelazijn
• 50 g rietsuiker
• 1 mespunt kaneelpoeder
• Zout en peper
Bessenketchup
Bereiding:
1. Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de gehakte sjalotten toe en fruit ze. Voeg de bessen en alle overige ingrediënten toe en laat dit met open pan ongeveer 20 minuten dik inkoken.
2. Pureer de bessen-tomatenmoes en breng het met zout en peper op smaak. Doe de ketchup in flessen wanneer hij nog warm is.
Ingrediënten
Bereidingstijd: ca. 5 minuten
• 2 steeltjes rozemarijn
• 1 steeltje tijm
• 1 kl. rode chili
• 2 geschilde en gehalveerde teentjes knoflook
• 250 ml olijfolie
Kruidenolie
1. Doe alle ingrediënten in een fles en giet de olijfolie erop. Laat dit een paar uur intrekken.
Ingrediënten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
• 1 blikje ansjovis (145 g)
• 30 g zwart olijven zonder pit
• 2 EL kleine kappertjes
• Rasp van een halve biologische citroen
• 100 ml olijfolie
• 1 kl. peperoni
• 1 teentje knoflook
• 2 EL gehakte gladde peterselie
• 1 TL gehakte basilicum
• Zeezout
• Peper uit de molen
Ansjovis-kappertjes-olie
1. Schil het teentje knoflook en snijd het in kleine blokjes. Laten de ansjovis afdruppelen; vervolgens samen met de peperoni en de olijven klein snijden. Hierna alles met de overige ingrediënten mengen.
2. Breng op smaak met zout en peper.