Benodigdheden:

Tomatensaus:

  • 200 ml olijfolie
  • 250 g rijpe kerstomaatjes
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn
  • schaal van een ½ citroen
  • grof zout en zwarte peperkorrels

Pasta:

  • 500 g spiraalpasta
  • 200 g peultjes
  • 1 bosje groene asperges
  • Zout, peper uit de molen
  • Snufje suiker
  • Een paar druppels citroensap om te verfijnen
  • Verse tijm om te garneren

Lentepasta

Voor: 4 personen

Bereiding:

  1. Doe de olijfolie in een kleine pan (de pan moet groot genoeg zijn zodat alle tomaten naast elkaar kunnen liggen en niet op elkaar) en verwarm op een gemiddelde temperatuur. Doe de kerstomaatjes met de knoflook, tijm, rozemarijn en citroenschil in de pan. Op smaak brengen met zout en peper. Kook de tomaten totdat ze open beginnen te barsten (ongeveer 45 minuten). Zet vervolgens het vuur uit en zet de pan opzij.
  2. Kook de pasta in gezouten water al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af, vang een beetje pastawater op en zet het opzij.
  3. Halveer de peultjes schuin in de lengte. Snijd de onderste uiteinden van de asperges af. Snijd de asperges vervolgens schuin in hapklare stukjes. Verhit 2 eetlepels tomatenolie met een beetje pastawater in een grote pan. Voeg de peultjes en de asperges toe. Voeg zout, peper en suiker toe en kook dit met gesloten deksel ongeveer 5 minuten.
  4. Meng de pasta door de groenten. Eventueel enkele minuten verwarmen, verfijnen met citroensap en opnieuw op smaak brengen.
  5. Schep alles op borden. Verdeel de kerstomaatjes over de pasta. Garneer dit met verse tijm en een beetje peper uit de molen en serveer.

Tip: Als er nog wat tomatenolie overblijft, bewaar deze dan. De olie is ideaal voor het op smaak brengen van een salade.

Colourful Spring eetbord
Colourful Spring eetbord
Colourful Spring eetbord
Colourful Spring schaal
Colourful Spring schaal
Colourful Spring schaal