Ingrediënten

Oolong Cold Brew

• 8 TL Four Seasons of Spring Oolong-thee
• 1 liter koud water

Perziksiroop:

• 1 kg perziken (vers of uit de diepvries)
• 200 g suiker
• 1 snufje zout

OOLONG COLD BREW IJSTHEE MET PERZIKSIROOP

Bereiding:

1. Doe de Oolong-thee in een voldoende grote kan en giet er koud water bij. Laat 6 uur of een hele nacht in de koelkast trekken (naar keuze 30 minuten bij kamertemperatuur). Giet de thee in een karaf over en zoet hem naar smaak met de perziksiroop. Met de theebladeren kunt u naar wens nog eens tot wel 2 zetsels bereiden.

2. Voor de perziksiroop:

Breng de perziken met de suiker en het zout in een middelgrote pan aan de kook. Verlaag het vuur en laat het geheel zachtjes koken. Roer met een lepel door het fruit en plet het, totdat een zachte massa ontstaat, ca. 40-45 minuten. Strijk het fruitmengsel door een zeef in een weckpot en sluit de pot. Koel de pot minimaal 1 uur. Kan tot wel 2 weken in de koelkast worden bewaard.