Benodigdheden:

Deeg:

  • 2 eetlepels boter
  • 320 g speltmeel type 630
  • ½ pakje wijnsteen-bakpoeder
  • 2 bio-eieren
  • 400 ml melk
  • 200 g kwark
  • 4 eetlepel rietsuiker
  • Sap van ½ citroen
  • Boter om te bakken

Om te garneren:

  • Een kleine banaan in schijfjes, verse bosbessen en slagroom om te garneren,
    verse bessen en fruitjam naar smaak

     

Pancake-paashaas voor kleine en grote langoren

Voor: 4 personen
Rusttijd: 10 min.

Bereiding:

  1. Verhit de boter in een kleine steelpan en kook totdat de boter bruin wordt. Doe de bloem en bakpoeder in een kom en druk er in het midden een kuil in. Meng de eieren, melk, kwark en suiker met de bruine boter. Roer dit met een garde door de bloem totdat er een glad mengsel ontstaat. Verfijn met citroensap. Laat het deeg minstens 10 minuten rusten.
  2. Verhit een pan met antiaanbaklaag. Bak de pannenkoeken in verschillende maten en vormen (lichaam, kop, oren en poten) in de hete boter.
  3. Leg de pannenkoeken in de vorm van haasjes op borden. Maak de poten met plakjes banaan en bosbessen. Drapeer de slagroom in de vorm van een bloem. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.
  4. Serveer met verse bessen en een beetje fruitjam.

Tip: De haasjes zijn zo lekker dat u ze zo snel mogelijk moet opeten!

Spring Awakening eetbord
Spring Awakening eetbord
Spring Awakening eetbord
Spring Awakening ontbijtbord
Spring Awakening ontbijtbord
Spring Awakening ontbijtbord