Ingrediënten

VOOR 1 BROOD (CA. 28 SNEDEN)

• 150 g gemalen amandelen
• 150 g grof gemalen lijnzaad
• 6 EL tarwezemelen
• 4 EL volkoren tarwebloem
• 1,5 pakje bakpoeder
• 1,5 TL zout
• 450 g kwark
• 12 eiwitten (maat M)
• 75 g hazelnoten
• 1-2 EL tarwezemelen om te bestrooien
• elk 3 EL zonnebloempitten en gouden lijnzaad om te bestrooien

POWERBROOD MET ZADEN

Bereiding:

1. Meng de amandelen, het lijnzaad, de tarwezemelen, de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg de kwark en de eiwitten toe en kneed alles met de kneedhaken van de mixer tot een glad deeg. Schep de hazelnoten door het deeg.

2. Bestrijk een cakevorm (10 x 30 cm) met water en bestrooi met tarwezemelen. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe het deeg in de vorm en bestrooi met zonnebloempitten en gouden lijnzaad. Bak in de voorverwarmde oven (elektrische oven: 175 °C/ heteluchtoven: 150 °C/ gasoven: stand 2) ca. 60 minuten.

3. Laat het brood ca. 10 minuten in de vorm rusten, maak het hierna aan de randen los en stort het voorzichtig op een rooster om het af te laten koelen.

Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank
Manufacture broodbord
Manufacture broodbord
Manufacture broodbord