Ingrediënten

6 porties

• 2 grote knollen rode biet, in fijne reepjes gesneden
• 1 kopje daikon-radijs, in fijne reepjes gesneden
• stukje gember van 5 cm, in fijne reepjes gesneden
• 1 lange rode chilipeper, ontpit en fijn gesneden
• 4 teentjes knoflook, fijn gehakt
• 2 EL zeezoutvlokken
• 1 TL kokossuiker
• 12 baby-octopussen, schoongemaakt
• 2 EL mosterdolie
• zeezoutvlokken en vers gemalen zwarte peper
• sap van 2 limoenen
• 24 perillablaadjes

Gegrilde octopus met kimchi van rode biet en perillablaadjes

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Kook-/baktijd: 10 minuten

1. Doe rode biet, daikon-radijs, gember, chili, knoflook, zout en suiker in een kom, roer dit door elkaar en doe het vervolgens in een schoon glas met een schroefdop. Plaats het deksel, maar draai het niet vast. Laat dit 3 dagen op het werkblad staan ​​en zet het vervolgens 3 dagen in de koelkast. Binnen 3 weken gebruiken.

2. Snijd de octopus open met een klein scherp mes en wentel deze in de mosterdolie. Breng op smaak met peper en zout, en gaar vervolgens 5 minuten op een heet grillrooster; af en toe met limoensap besprenkelen. Serveer met perillablaadjes en kimchi van rode biet.

AANWIJZING VAN DE PROFESSIONELE KOK: Als u geen tijd hebt om de kimchi van rode biet zelf te bereiden, kunt u deze kant-en-klaar kopen. Als u het zelf bereidt, gebruik dan geen gejodeerd zout, omdat kimchi hierdoor aangenaam gaat ruiken. Perilla is een traditioneel Oost-Aziatisch kruid dat in de meeste goede Aziatische supermarkten te vinden is. Als alternatief kunt u ook shiso of munt gebruiken.