Ingrediënten

• 300 g suiker
• 200 g boter
• 0,15 l room
• 0,15 l donkere stroop
• 1 El gemalen gember
• 1 EL gemalen kaneel
• ½ EL gemalen kruidnagels
• ½ EL gemalen kardemom
• 1 EL bicarbonaat (natron, desnoods bakpoeder)
• 1 kg meel

Gemberkoekjes

Bereiding:

1. Verwarm de boter met de suiker in een pan en doe hem daarna in een kom. Voeg de kruiden en de stroop toe en meng alles met de mixer.

2. Klop de slagroom half stijf en doe deze in de mengkom. Meng het bakpoeder met de helft van de bloem en voeg dit ook toe aan de boter. Roer de resterende meel hier geleidelijk doorheen.

3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak stevig door en wikkel het daarna in vershoudfolie of leg het terug in de kom en dek het af. Laat het deeg vervolgens een dag in de koelkast rusten.

4. Rol het deeg de volgende dag zeer dun per portie uit. Verwarm de oven intussen voor op 200 graden. Steek met vormpjes verschillende koekjes uit en leg deze op een ingevette bakplaat (of bakpapier). Bak ze ca. 5 minuten, totdat ze mooi bruin zijn.

5. Goed laten afkoelen. De gemberkoekjes reageren sterk op vocht, bewaar ze daarom koel en droog.

Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight etagère
Winter Bakery Delight etagère
Winter Bakery Delight etagère

< Terug naar het overzicht