
Ingrediënten voor ca. 15 stuks:
• 120 g gemalen aandelen
• 250 g speculaasjes
• 50 g zachte boter
• 75 g roomkaas
• kern van een half vanillestokje
• rasp van een halve sinaasappel
• 150 g donkere couverture
Speculaas amandel cake-pops
Bereiding:
1. Boter en roomkaas in een kom tot een romig mengsel roeren. Speculaasje verbrokkelen en met vanille, sinaasappelrasp en amandelen door het boter/roomkaasmengsel mengen. Vorm 15 balletjes van de massa en zet deze in de koelkast.
2. Smelt de couverture. Dompel de popcakes-prikkers aan één kant kort in de couverture. Spies de balletjes vervolgens op de prikkers. Dompel de balletjes in de rest van de couverture en versier ze met chocoladedecoratie.
Tip: Voor speciale cake-pops voor de kerst in de vorm van een kerstboom, kneedt u de koekjesmassa in de vorm van een kegel en decoreert u deze vervolgens met een couverture bestaande uit witte chocolade vermengd met een groen eetbaar kleurtje.
< Terug naar het overzicht