Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/4 l melk
  • 60 g rijstpudding
  • ½ -1 eetlepel maïzena
  • 250 g zoete kersen
  • 13 ml water
  • 13 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 7 g pistachenoten
  • 7 g hazelnoten

Rijstpudding met kersencompote en geroosterde hazelnoten en pistachenoten

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Bereiding:

  1. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Voeg dan rijst, suiker en zout toe.
  2. Laat het 5-6 minuten koken tot de rijst zacht is. Haal dan de pan van het vuur en laat de rijst opzwellen.
  3. Hak ondertussen de hazelnoten en pistachenoten fijn en rooster ze in een pan tot ze licht gebruind zijn.
  4. Doe water en maïzena in een pan. Verwijder de pitten uit de kersen en voeg ze toe. Stoom de kersen voor ongeveer 7-8 minuten.
  5. Roer de hazelnoten, de pistachenoten en de kersencompote door de rijstpudding. Serveer in de diepe borden van de Toy's Delight Royal Classic-collectie. Eet smakelijk!