Ingrediënten

6 porties

• 350 ml Amandelmelk (bij voorkeur ongezoet)
• 350 ml slagroom
• 4½ EL witte suiker
• 1 snufje zout
• 2½ EL Sacred Emily-thee
• 3 TL poedergelatine

ROSE DARJEELING-PANNA COTTA

Bereiding:

Vet 6 schaaltjes met olie in en zet ze apart. Als u de panna cotta in glaasjes wilt serveren, vervalt de eerste stap. Doe enkele eetlepels amandelmelk in een kleine schaal en voeg de gelatine toe. Zorg ervoor dat alle poeder door de melk wordt bevochtigd en laat het geheel enkele minuten trekken. Doe intussen de resterende amandelmelk, de slagroom, de suiker en het zout in een middelgrote pan en verwarm het mengsel al roerend op matig hoog vuur om de suiker te laten oplossen. Zodra het mengsel warm is, voegt u de in de amandelmelk opgeloste gelatine en de Sacred Emiliy-thee toe – het beste in een theefilter van papier. Los kan echter ook. Verwarm het mengsel al roerend verder, maar zorg ervoor dat het niet aan de kook raakt. Het mengsel moet zo warm zijn dat u uw vingertop slechts enkele seconden erin kunt dopen. Proef het mengsel tijdens het verwarmen meerdere keren. Zodra u de smaak van de Rose-Darjeeling goed vindt, haalt u het theefilter eruit of giet u het mengsel af als u losse thee hebt toegevoegd. (Wij laten de thee 10 minuten trekken.) Giet het roommengsel in de voorbereide schaaltjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer u ze in de koelkast laat staan, des te steviger wordt de panna cotta. Als u het dessert wilt storten, maakt u de massa eerst met een mes langs de rand van het schaaltje los en zet u het schaaltje daarna enkele seconden in heet water. Als de panna cotta er niet uit wil komen, plaatst u het schaaltje opnieuw enkele seconden in het hete water en probeert u het opnieuw. Garneer de panna cotta met verse bessen, chocoladerasp of vruchtencompote.