Ingrediënten:
- 1,2 kg voornamelijk vastkokende aardappelen, bijv. Linda
- zout
- 5 - 6 el geklaarde boter, bijv. Butaris
- 3 takjes rozemarijn
Rozemarijnaardappelen
Voor vier personen
voorbereidingstijd: 20 min. + 25 min. kooktijd
Bereiding:
1. Was de aardappelen en kook ze in een pan met gezouten water tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af, indien gewenst schillen en laat ze daarna afkoelen. (De aardappelen kunnen ook de dag ervoor gekookt en geschild worden.)
2. Snij de aardappelen ongeveer 15 minuten voor het serveren in vieren en pluk de rozemarijntakken in kleine stukjes.
3. Verhit de geklaarde boter in een of twee brede koekenpannen en bak de aardappelen op een gemiddelde temperatuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn, terwijl u de aardappelen meerdere keren omdraait. Voeg kort voor het einde van het bakken rozemarijn toe en bak tot de naalden krokant zijn.
4. Leg de rozemarijnaardappelen op een bakje met keukenpapier om te ontvetten, breng op smaak met zout en doe ze in kommen. Serveer direct.