Ingrediënten

4 porties

• 500g Salade
• 2 eetlepels witte balsamicoazijn
• 2 eetlepels Olijfolie
• 2 Sjalotten
• 2 Peren
• 150g Gorgonzola of roquefort
• 200g Walnoten
• 2 theelepels Suiker
• 1 theelepel honing

Salade met peer, gorgonzola en gekarameliseerde walnoten

Bereiding:

1. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder de pitten met een theelepel; snijd ze hierna in dunne stroken. Verdeel de kaas in gekoelde toestand in kleine stukjes.

2. Verwarm de suiker in een pan totdat hij vloeibaar is en karameliseer de grof gemalen walnoothelften er kort in.

3. Hierna uit de pan halen en laten afkoelen.

4. Roer de balsamicoazijn, olijfolie, honing en de blokjes sjalotten tot een lichte vinaigrette; op smaak brengen met zout en peper en met de slablaadjes mengen.

5. Leg de peren en stukjes kaas op de in porties verdeelde sla, strooi de gekarameliseerde walnoten ervoor en serveren.