Benodigdheden:
• stengels bleekselderij
• kiwi, appel, peer of komkommer
• cherrytomaatjes of druiven
• kwark
• poedersuiker
• citroensap
• suikeroogjes
• tuinkers of verse kruiden (bijv. munt)
Snelle hapjes in slakvorm
Bereidingstijd: 15 min.
Bereiding:
1. Was het fruit en de groenten en droog ze. Snijd kiwi, appel, peer en komkommer.
2. Verdeel de bleekselderij in stukken van ongeveer 10 cm lang. Snijd aan de gewelfde zijde een strook in de lengte af, zodat de stukjes op een bord blijven liggen zonder weg te rollen. Doe de roomkaas in een spuitzak en vul de stengels bleekselderij ermee.
3. Plaats op elk selderiestokje een plakje appel, kiwi of peer als slakkenhuis en een cherrytomaat of druif als kop.
4. Maak een stevig glazuur van de poedersuiker en een scheutje citroensap. Doe twee kleine klodders glazuur op de slakkenkop en bevestig de suikeroogjes eraan. Houd dit even vast en druk het aan totdat het glazuur hard is. Voeg tuinkers of kruiden toe als voelsprieten in de roomkaas.
Verhaaltje voor bij het slak knabbelen:
Klein slakje, kom naar buiten
kom uit je slakkenhuis.
Strek je uit, rek je uit.
Waggel een beetje, verstop je.
Kruip langzaam dichterbij.
Zodat ik je goed kan zien.
Wil je nu in je huisje gaan?
Dan zeg ik: "Tot ziens".
En hopla, de kleine slakjes zijn in mijn mond verdwenen.